Ahad, 28 Disember 2014

[Reblog] #makeupbyschanazri -- Mekap tunang. My first client!

Assalamu'alaikum,

Dah sarapan? Pagi-pagi ni saya nak buat hebahan sikit. Nak kongsi dengan kalian semua mengenai #makeupbyschanazri. Yessss, adik Scha Nazri ni menawarkan pakej make up untuk majlis atau keraian istimewa anda. She is a very talented girl with great passion. Sedang gigih nak launch her carrier, serikan wajah anda with her magical touch! Jadi, entri di bawah ini ialah entri reblog dari blog Scha. Selamat membaca! Rajin-rajin, jengahlah portfolio Scha ye :)

--------------------

#makeupbyschanazri -- Mekap tunang. My first client!

Assalamualaikum. Hai semuaa!

Ho ho hoooo!

Alhamdullilah. Ada rezeki aku sempena hari cuti harini. Tahu tak, ini lah pelanggan pertama aku untuk job mekap! Tahu tak perasaan bila di-whatsapp oleh unknown number and tanya quotation untuk mekap? haha. Rasa macam berbunga hatikuuu. Rasa nak buat bebetul and client puas hati.

Tunangnya hari ni, 25hb Disember. Sebelum tu, dia requested untuk buat trial mekap di mana aku charged RM 30 sahaja. Trial mekap ni macam aku mekapkan dia, kalau dia suka look itu, dia ambil lah dengan aku. Just basic ones lah. Untuk the real one, aku memang kasi habis apa yang aku ada.

Masa trial mekap haritu, sejam setengah jugaklah aku mekapkan. Tapi, untuk pertunangan harini, sejam aku dah siapkan. Dia pun kata aku agak laju hari ni. Maybe sebab aku dah tahu apa aku nak conteng kat muka dia. hehe.

Nak tengok? Tak tahu lah korang berkenan ke idak kan. Kalau nak simple look atau apa-apa look, roger-roger aku taw. hehe. 




Alhamdullilah. Semoga Afifah dan pasangan kekal hingga ke syurga. Mana tahu rezeki jumpa Afifah di hari bahagia dia kan? Amin amin amin. Kena praktis banyak lagi ni. Hehe.

Untuk simple engagement macam ni, aku hanya charge RM 150.00 sahaja. Kalau untuk mekap dinner dan function yang lain, bawah RM 100 pun aku boleh offer. Tapi, depends kepada location. Kalau untuk sekitar lembah klang, melaka tu aku charge RM 50-RM 70 sahaja utk transportation. Lepaslah buat duit minyak kereta. hehe.

Kawan-kawan, boleh mintak tolong tak? Boleh tak tolong SHARE kan entry ni kat FB mahupun blog korang? Kalau korang share dekat blog, aku akan review blog korang kat blog aku. Serius ni. Sebab aku serius nak serius nak arena mekap ni. Nampak tak betapa seriusnya aku ni? Wiwiwi.
Whatsapp/text : 011-28536991


49 ulasan:

  1. cantikkan scha make up. nani pun suka sbab nampak natural :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah,..manis je si gadis. Tak over tepek :)

      Padam
  2. Waah nampak natural lah. wink wink. Kite tak suke mekap loh. Tapi cantik jugak lepas di mekap kan. Ada sesiapa yang sudi conteng muke sy secara percuma dak? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gi apply kat Scha untuk jadi model dia :)

      Padam
    2. meh akak conteng. kontek je akak. hehe

      Padam
    3. Haaa,..apa lagi, Firah. Contact Scha :)

      Padam
  3. Fuyoo hebat hebat, semoga dia berjaya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang hebat. The best part is Scha ni gigih & rajin belajar budaknya,..kan Scha kan? :)

      Padam
    2. Ye kot. Youtube dah jadi best friend. hehe

      Padam
    3. Tu yang mahal. Belajar sendiri je.... :)

      Padam
  4. Cantik, nampak natural je..")


    Nasib baik dah kahwin.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh, dah kahwin apa salahnya. Leh makeup nak gi candle light dinner ke... :)

      Padam
  5. Wah, Scha wat make up pulak..gudluck Scha :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Moga Scha dapat firm footing dalam bidang yang dia suka :)

      Padam
  6. All the best buat scha.. kalau dkat nina dh mintak dia make up kan utk dinner.. hehe

    BalasPadam
  7. nice! kak Shca mekap memang power. saya ni baru nak belajar pakai lipstick. hahahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adalah jugak belajarnya, Amy. Akak ni pakai lipstick pun dak lepas lagi hihihi

      Padam
  8. Akakk, thanks sesangatt taww sebab support schaaa. Terharu giniii. hahhaa.

    Sayang akak farahhhhh! *hugs*

    BalasPadam
    Balasan
    1. No big deal, dear! Inilah yang akak mampu tolong pun. Hope rezeki Scha dalam bidang ni akan terbuka luas. U have a promising talent. Always know that u have my support :)

      Padam
    2. Amin amin amin kakk!

      Thankk againn!

      Dah rasa bislor. Mak aih. Sedap gilaaa. Rasa crunchy biskut, telur, bawang, cili hijau bergabung. ahhahaa. Sedapppp!

      Padam
    3. Sedapp kan?! Bolehlah buat hidangan utk treat diri sendiri. Enjopy your bislor, dear :)

      Padam
  9. Memang cantik... nampak simple tapi cunnn

    BalasPadam
  10. Schaaaa marila mekap iols ni.. den tak reti mak mekap mekap..

    BalasPadam
  11. Akak pun suka jugak.
    Terus cantik berseri.
    Kalau akak ada majlis kat kem husband nanti scha mekapkan ye:)

    BalasPadam
  12. Cantik dia mekup.. tak over sangat... ai like... ^_^

    BalasPadam
  13. suka sangat! natural dan simple. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nice, kan. She appeared gorgeous & sweet :)

      Padam
  14. cantiknya.simple jga tapi menyerlah..! saya jenis tak reti nak make-up,tiba turn saya,harap ada yg 'contengkan' muka..ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry. Kita contact Scha nanti :)

      Padam
  15. Wah..baik lah si Farrah ni siap tolong buat promosi lagi..si Scha tu mmg pandai makeup..terutama makeup di muka sendiri..nampak berseri je..mmg ada talent si adik manis sorang tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala sis, tolong repost je hehehe itulah si Scha ni berbakat. Moga dia ada peluang utk terus explore dan berjaya dalam bidang yang dia minat ni.

      Padam
  16. wah..cantiknya scha mekap kan kak..ada bakat ni..moga murah la rezeki scha :)

    BalasPadam
  17. wahh natural look.. i likee.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. you like? ingat natural look, ingat scha :)

      Padam
  18. Suka tengok mekap yg scha buat tu. nampak natural :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...