Khamis, 16 Julai 2015

Kad Raya dan Gift daripada Sis Aida (Adianiez)

Kiriman kad seterusnya saya terima daripada Sis Aida. Cantik kad, berwarna pink. Ada ilustrasi comel Sis Aida dan ahli keluarganya.

Kad raya daripada Sis Aida
Saya juga terima hadiah-hadiah ni kerana menjadi Top Commentator ke-2 blog Sis Aida untuk bulan Jun. Boleh baca entrinya di sini.

Satu pek ikan pekasam, fridge magnet dan brooch bunga.

Yabedabeduuuu! Ikan pekasam kegemaranku! 
Oh, bagi yang teringin/mencari-cari ikan pekasam semasa saya pos entri mengenai ikan pekasam bulan lalu, boleh cuba hubungi nombor ni. Menurut Sis Aida, ikan pekasam ni produk ibu mertua adiknya.

Pekasam Kering Opah Chu
013 - 251 6738 (Sarah)
013 - 441 7090 (Riza)

Terima kasih banyak-banyak, Sis Aida. Gembira sangat dapat kiriman daripada Sis. Saya doakan supaya Allah murahkan rezeki Sis dan semoga ukhuwah yang terbina ini akan berkekalan. Salam Aidilfitri buat Sis, suami, Nurin, Syuhada dan Izzat. Have a colourful and memorable Syawal =)


Fridge Magnet Sis Aida di Bloggers' Board



Sesiapa yang belum mengenali Sis Aida ni, pergilah knock knock Aida's Home Sweet Home sekarang. Sis Aida ni peramah orangnya. Rasa macam dah lama kenal pula.


27 ulasan:

  1. amboi, dapat ikan pekasam..sedap!nanti dah jemu makan rendangda lonotng, boleh tukar selera..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bijak,..bijak :)
      Sedap ni buat cuit-cuit makan dengan lontong ke ,..ketupat palas ke,.. :)

      Padam
    2. uit sungguh !! kalo kat utara wajib ada ikan masin skali kalo makan ktupat..
      lagi trangkat you..

      Padam
    3. Haaa betul2. Ikan masin tu yang jentik rasa kasi syok makan :)

      Padam
  2. hehehehe ingatkan pekasam pun naik board =P kot la makin lama Kak Farrah nak peram pekasam..
    tahun depan CT nak buat kad ada muka CT lah.. baru lagi meriah hari2 raya uols semua wakakaka..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih dah parah sangatlah tu kalau ikan pekasam nak naik board :)
      Bagus2 akak minta awal2 kad raya muka CT utk tahun depan.

      Padam
  3. sabarlah akak menanti kad raya CT ya.. posmen tngh braya tu.. kasi chance diorang
    raya nanti diorang post la tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, dapat balasan kad raya lah! OK.OK. Tak de masalah. Syawal kan sebulan :)

      Padam
  4. sedapnya makan ikan pekasam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. baca komen eyda ni jadi teringat kat daging pekasam lak :)

      Padam
  5. ikan pekasam makan ngan nasi goreng panas2.. pas raya ni banyak sangat makan n macam2 ada, tukar selera makan ikan pekasam pun best gak kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betulkan alignment tekak ngan ikan pekasam lak :)

      Padam
  6. amboi sedapnya dapat ikan perkasam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni ikan pekasam feberet abe hihihi..m ekin kurang sikit nk mkn...

      Padam
  7. Peramah orangnya? itu yg nak di cari tu heeee

    BalasPadam
  8. teringin nya nak rasa ikan pekasam goreng

    BalasPadam
  9. Wah, dapat ikan pekasam..selera la Kak Farrah makan musin2 raya ni..hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat berselera! Melampau-lampau seleranya, Cik Mimie :)

      Padam
  10. Wahhh pekasam tu...sedap makan ngan nasi pnas xpon nasi goreng

    BalasPadam
  11. Comelnya kad raya tu sis...MD belum pernah makan lagi ni resepi ikan pekasam ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Comel kn,..one day Fiana kena cuba rasa ikan pekasam. Best tau!

      Padam
  12. suke la tu ikan pekasam
    abah ayu dah xbuat ikan pekasam da
    kalau tak boleh kongsi rasa dgn kak farrah
    tp ayu tak makan pon

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nape ayu tak makan? Tak ken dgn selera ye?

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...