Sabtu, 8 Ogos 2015

Ada Apa dengan Cik Mimie & Ngaku?

Selamat Hari Sabtu! Macam biasa, sambil update blog, intai-intai search keywords dan entri yang konon-konon dapat sambutan. Selalunya hujung minggu memang entri guitar chords lah yang popular. Tetapi, dua tiga menjak ni saya perasan mesti ada terselit dua entri di bawah:





Hmmm,..pelik gak! Ramai benar ke orang nak baca tentang 'spoonerism'? Ke orang nak cari tentang Cik Mimie? Jeng jeng jeng! Pasal ngaku lagilah pelik. Musim arrowhead/ngaku dah habis. Kenapa orang keep on serach pasal ngaku ni? Daripada buat kerepek ngaku, lebih baik buat kerepek biji durian. Durian tengah super murah sekarang :)

 

Sijil Penghargaan daripada Cik Mimie

Sorrylah, Cik Mimie. Akak baru perasan dapat sijil. Kebiasaannya,  apabila blogwalking, jengah entri mana yang dan je. Tak tersampai ke entri penghargaan Cik Mimie buat pengomen tegar blognya. Cik Mimie dan sijil-sijil cantik dah jadi trademark. Thanks so much, ye. Terima kasih juga sebab jadi salah seorang pengunjung setia dan pengomen tegar FAMF Tower.

Bulan Julai

Bulan Mei

Jom beraya ke rumah Cik Mimie!
 Enjoy your hujung minggu!

54 ulasan:

  1. Tahniah kak farah.. Klu dikumpul award kak farah ni, dah penuh dinding rmh kan.. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik nasib baik ni sijil maya kan,.. ;)

      Padam
    2. Kak Farrah boleh print n liminated heheheh

      Padam
    3. haaaa tudia Cik Mimie suruh print =P

      Padam
    4. boleh guna masuk resume tak? he he he...

      Padam
  2. cik mimi dan sijil.. tertarik nak terjah sana sebab sijil2 ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kih kih kih...kalau x dapat apa2 x nk terjah lah ye....ahahaha...carik pasal

      Padam
    2. Sungguh suci-murni-luhur niat si Syida hihihi

      Padam
    3. Meh la singgah blog Cik Mimie QA :) jangan malu2..pintu sentiasa terbuka..tak pernah tutup :)

      Padam
    4. lama dah x terjah Cik Mimie.. tah tah nama dah terkeluar carta..

      Padam
  3. kerepek biji durian? oh ada yg wat kerepek jugak rupanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Suida...ce try buat..idak pun minta kak Farrah ko share resipi

      Padam
    2. Ada, sayang-sayangku! Resepinya pun ada. Klik je pada tulisan kerepek durian tuh :)

      Padam
  4. " baik ngaku buah ngaku ni sapa punya"... hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya...saya...saya!!!! nampak tak...dah angkat tangan tinggi ni

      Padam
    2. Amboi, sis JM! Semangatnya angkat tangan!

      Padam
  5. krepek biji durian? huhh..baru first time dgr..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best! Rasanya lemak-lemak macam kerepek ubi :)

      Padam
  6. Biji durian boleh buat kerepek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, sis! Kerepek biji durian ni, orang yg tak suka durian pun boleh makan :)

      Padam
    2. Kak farah ada resepi buat kerepek biji durian ekin x mkn durian hahaha

      Padam
  7. macam-mcam dorang search kan...ishh..glamour tau Cik Mimie nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Glamour sungguh! Boleh geng ngan SS nih!

      Padam
    2. Sis JM : Hahahaha..Cik Mimie tak glamour pun..entry Kak Farrah yang glamour bak famous Amos gitu...hehehe..

      Padam
    3. Kak Farrah : Hahahaha..SS si Sister Sado memang glamour n meletup-letup..Cik Mimie xleh geng dengan dia..Cik Mimie x sado..hahaha..

      Padam
  8. Tahniah lah..nak buat kopi kurma lah

    BalasPadam
  9. cute sijil tu kak.. hihihihiih.... nanti nak terjah entry ni.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Excited tau dpt sijil camni, Ikhwan :)
      Haa, jemputlah terjah entri tu.

      Padam
  10. taip2 bulan tak pernah miss nak kutip sijil dari cik mimie
    hehhehe tahniah kak farrah jugak
    tapi macam xdpt bayangkan rasa biji durian tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mommy Firash pun spoonerism jugak ye...hihihi..tiap2 ke taip2 yunk oi :)
      #okkitageng #rakansebaya #spoonerism.. hihihihi

      Padam
  11. wah! tahniah Farrah sebab dapat sijil.. hehe

    BalasPadam
  12. adoiiii kreatif nya...

    huhuhuhu...

    rendah diri pulak rasa...

    dah lah memang rendah diriku ini...
    huhuhuhu

    BalasPadam
  13. thniah farrah coz dpt sijil comel tuhh....heheeheh....nk carik laa kerepek durian tu mcm mn...nk try rasa hehehe

    BalasPadam
  14. kerepek durian? first time dengar.. sedap ke?

    BalasPadam
  15. ehh ada laa entry spoonerism cik mimie ngan ngaku oh ngaku kat bahagian anda mungkin juga meminati tuh.. mungkin orang klik kat situ jelah..

    BalasPadam
  16. Wah, patutlah tersedak2 diri ni..ada orang seru2 rupanya dalam entry ni....hehehe... popular sekejap...ekekekeke.. nampaknya Cik Mimie ramai geng yang spoonerism..hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe famous la Cik Mimie.. hehehe..

      Padam
  17. rajin nyer cik mimie :)
    terbaik la...

    BalasPadam
  18. Sama-sama Kak Farrah :) Terima kasih sebab sudi memeriahkan blog Cik Mimie yang usang tu..hehehe.. Sijil2 tu biasa2 je..happy sangat Kak Farrah suka :) #muahmuahciked

    BalasPadam
  19. Kerepek biji durian..first time dengar.. durian Cik Mimie tak makan inikan pula bijinya...heheh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la.. samalah ternganga jap.. bijik durian jadi kepek..

      Padam
  20. Haha..makin popular cik mimie di tower akak ni..^_^

    BalasPadam
  21. Wana teringin sangat nak rasa kerepek ngaku..tak pnah rasa lagi..huhu

    BalasPadam
  22. Wana baru ja blik beraya umah cik mimie..Hihik

    BalasPadam
  23. Cik Mimie menjadi buruan nampaknyaa.. ahaaaks..

    BalasPadam
  24. Kak Farrah.. macam mana nak cek keywords macam tu ye ? macam yang Kak Farrah screen cap tu..

    BalasPadam
  25. wahhh kemain femes cik mimie haha
    tahniah kak farrah dapat sijil!

    BalasPadam
  26. mcm ckp jawa laa plak...ngaku oh ngaku hehehehe

    BalasPadam
  27. Wahh...memang cantik2 ni sijil2 penghargaan dari cik mimie....tahniah FM..

    BalasPadam
  28. Tahniah kK farah, banyak dah sijil.. Blh kumpul letk dalam 1 file ni..")

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...