NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Baca lanjut mengenainya di sini.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 32 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Jumaat, 9 Mac 2018

...hanya aku dan gitar | Chords Di Matamu - Sufian Suhaimi

Assalamu'alaikum.
Leganya dah hari Jumaat. Alhamdulillah.
Hari ini lapang sedikit. Barulah ada masa untuk diri sendiri. Relaks jap.

Kredit

Saya memang suka dengan gambar-gambar ilustrasi 'Happiness is,..'. Dah la illustration kiut-miut. Dapat pula ada bab happiness tu yang kena dengan kita dan kita boleh relate 😀 Seperti yang di atas ni,...that feeling when it's just you and your guitar. Hanya saya dan gitar. Yes, this is one of my 'happiness is,..' moments. 

Saya jarang ada masa nak duduk lepak main gitar. Jadi, apabila saya ada peluang untuk bersama si Kapok, tune tali si Kapok, petik-petik sikit, nyanyi-nyanyi sikit, memang saya akan hargai sangat-sangat! Kiranya momen dengan si Kapok ni antara waktu saya boleh bertenang, rehatkan kepala sekejap.


Si Kapok

Masa ni jugalah nak cuba-cuba main lagu baru. Sekarang ni, antara lagu yang tengah 'in' ialah lagu Di Matamu nyanyian Sufian Suhaimi. Walaupun saya kurang suka lagu ni (bukan sebab lagu ni tak sedap, tetapi personally tak kena dengan cita rasa telinga saya), lagu ni sedap untuk dimainkan dengan gitar. Tak susah. Chords pun senang. Selamat berdendang!

Kord Gitar dan Lirik Lagu - Di Matamu - Sufian Suhaimi

Untuk Senarai Kord Gitar yang lain, boleh klik di sini.
Dapatkan gitar dan aksesori muzik anda dengan harga terbaik di LAZADA.


(Intro)
F E

Am Dm
Apakah kau cuba untuk meruntuhkan
E AmG
Keikhlasan hatiku padamu
F
Betapa ku mencuba
Dm E
Mendapatkan secebis kasihmu

Am Dm
Apakah kau tak mampu tuk menentukan
E AmG
Di antara kaca dan permata
F
Betapa telahanmu
Dm E
Memaksaku mengundurkan diri

(Chorus)
F G
Dan tak seharusnya aku
E
Bertemu dirimu
Am G
Di dunia ini

F G
Dan kau membuang diriku
E
Sesuka hatimu
Am G
Dan memilih dia

F G
Dan kutersandar begini
E
Meratapi hati
Am G
Yang telah dilukai

F
Aku sedar
Dm E
Betapa hinanya
Am
Ku di matamu.


DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

4 ulasan:

  1. Sha tak pernah dengar lagi lagu ini.. Lirik tu nampak simple.. Seronoklah sis teror main gitar.. SHa suka tengok orang main gitar..

    BalasPadam
  2. main mainkan lagu ni, teringat kt pian ke tingat ket el? hahaha

    BalasPadam
  3. sedihnyaa lagu ni.. xpela Pian.. CT ade ni ahahahahah..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...