Assalamualaikum.
Selamat Hari Selasa! Selamat memulakan minggu baharu setelah cuti hujung minggu yang panjang. Harap keraian Hari Malaysia dan Maulud Nabi kalian telah dimanfaatkan sebaiknya.
Masih terbawa-bawa mood cuti, hari saya dimulakan dengan makan kek coklat! Layan selera tekak yang tiba-tiba mahukan dessert sebagai sarapan. Lagipun, jika sudah singgah di The Bread Bar, sukar menahan godaan Flourless Chocolate Cake yang memanggil-manggil dari bar roti dan pastri.
Inilah kek coklat tanpa tepung yang saya maksudkan. 😊
Flourless Chocolate Cake |
Selesai makan kek, minum kopi, (kopi saya pagi ini kopi air kelapa - saya pernah tulis entri mengenainya di sini) dan beli roti sourdough untuk stok makan di rumah, barulah boleh mula melunaskan urusan-urusan untuk hari ini.
Okey, jumpa lagi nanti! Semoga hari kalian indah dan menyenangkan.
Mesti sedap dan lembut, elok untuk minum petang. Kena cuba ni.
BalasPadamWahh menariknya dengar explanation tu kak Farrah. Tak pernah lagi makan kek tanpa tepung. Best betul bau kek selepas dipanaskan tu.
BalasPadamYe, masih mood cuti² Malaysia. Penat pun x hilang lagi, kami antara penyumbang kesesakan luar biasa trafik kali ni :D
BalasPadamTerasa kemewahan kek tu sampai ke sini hehe...
saya dah terhidu bau sedap sampai siniiii😁
BalasPadamSedapnyer
BalasPadamSaya bisa bayangkan sedapnya... Teringat dengan lava cake buatan teman saya, yg kakk dipanaskan wanginya sampai kemana2 🤤😍😍😍. JD teringin pula makan cake coklat kan 😄
BalasPadamSaya bisa bayangkan aromanya.. teringat pula lava cake buatan teman saya, yg kalo dipanaskan baunya tercium ke seisi rumah 😍.jadi teringin pula makan cake coklat skr 😄❤️
BalasPadamNampak sedap .. teringat pulak resepi viral satu ketika dulu .. CCL pernah cuba buat kek oreo tanpa tepung juga .. kisar biskut oreo letak susu full cream .. mujur jadi ..
BalasPadam