728 x 90

Rabu, 14 Januari 2015

Wordless Wednesday - Upcycled

1.
Discarded materials that can be reused.

2.
Scissors + Washi tapes



3.
Taddaaaaaa!



42 ulasan:

  1. wahh. memang jimat betul kalau buat ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang penting kita guna bahan-bahan terpakai :)

      Padam
    2. salute sis Farrah! memang rajin wat craft kan.. =) barang terpakai pon boleh jadik cantik... terer2!

      Padam
    3. Luna pun boleh buat. Senang je...Akak buat ni utk kegunaan anak2 murid. Jimat kos tapi sedaplah sikit mata pandang bila colourful begini. Lehla tarik minat diorang :)

      Padam
    4. mmg sempoi buat bnda2 DIY cenggini. student pon jd sonok hehe

      Padam
  2. Assalamualaikum.. hai salam perkenalan.. kenal blog ni dari blog Dr Shikin. Sis Farrah ada hadiahkan dia kad birthday.. best plak datang wat BW kat sini.. banyak idea2 kreatif..
    ~~Done follow.. ;)

    http://syidamenulis.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kenal, Syida. Terima kasih sudi datang dan follow blog ini. Nantikan kunjungan balas saya ye :)

      Padam
  3. kreatifnya.. masa nak buat EKSA kat jabatan Ros pu, kitorang ada plan nak buat macam ni.. tapi, tak dipersetujui pulak :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh,..tak mengapa. Ros boleh beri idea untuk projek/event lain pula :)

      Padam
  4. Wah, kreatifnya. Saya selalu recycle je benda-benda macam ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun kalau tak ada idea nak buat apa, bahan2 tu akak recycle je :)

      Padam
  5. jimat ruang dan sangat kreatif..yang penting nampak cantik dan comel letak atas meja..hee :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa, ini akak buat untuk letak atas meja aktiviti anak-anak murid di dewan tuisyen :)

      Padam
  6. nice kak farah...kak farah kita tukar tangan nak x..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak ke tangan gumuks akak ni huhuhuh

      Padam
    2. kakakkahh!!!!! yang ni lawak... sis.. luna pun nk tukar tangan bile time nk buat bende2 craft ni... amek aura! =D

      Padam
    3. Hihihi nak amik aura ye, Luna :)

      Padam
  7. pernah tengok kawan buat..hihi... memang kreatif..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang penting, rolls tu boleh diguna semula kan,...

      Padam
  8. Awesome betul akak ni.
    Ingatkan tak jadi ape tadi...
    Rupenye ada hasil jugak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi Bolehlah,..buat jadi bekas alat tulis utk budak-budak :)

      Padam
    2. Mesti budak-budak tu suka kan?
      Kalau dapat kat anak saya..abeslah..

      Padam
    3. Excitedlah sebab bekas pensel diorang pelik heheh
      Ohh,..kalau dapat kat The Adams, jadi kraf lain ni :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Thanks, Ieyka. Ieyka pun boleh cuba :)

      Padam
  10. Waowwww...!!!! Mutliused craft...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang bestnya kita hanya guna bahan-bahan terbuang, papaglamz :)

      Padam
  11. Tak pernah jumpa washi tape tu :(
    Hehe. Takpe kang kite cuba cari ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa lepas ni boleh cuba cari. Washi tape/masking tape :)

      Padam
  12. akak !! cantik !! it looks like bekas yang dulu CT penah share gambar dia.. oeeeemgi comelnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. I'm sure CT punya lagi comeyyyy. Ini akak tepek2 je, yang :)

      Padam
  13. ish..ishh..Farrah..u mmg sgt kreative lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih takdelah kreatip mana, sis! Saya lekat-lekat washi tapes je kat rolls tu :)

      Padam
  14. beberapa hari kelmarin kan,sya duk terfikir2 sesuatu..
    apa nak dibuat dgn bekas tisu gulung tu.. teringin jga nak buat macam di atas,balut dgn washi tape..
    tp sayangnya washi tape dah habis.. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terbantut hasrat ye,..tak pe kalau ada ruang untuk simpan, simpan dulu tissue rolls tu :)

      Padam
  15. Takdelah buang gitu je kan. Bagus kak. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes, yg mana boleh guna semula, kita guna semula :)

      Padam
  16. Cantik ) Kreatif sangat..jimat pun jimat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak murid akak suka sebab bekas ni 'masuk telinga kanan, keluar telinga kiri' :)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...