Jumaat, 2 Januari 2015

Untuk Projek Kraf Kertas 2015

Inilah stok baru saya untuk 2015! Senyum lebar sampai ke telinga. Sepanjang bulan Disember tahun lepas memang kerja saya shopping barang kraf je sebab POPULAR ada sale hujung tahun (Ada tulis mengenainya di sini). Yang di bawah ni, borongan terakhir saya untuk 2014. Petang tadi baru berpeluang kemas dan belek apa yang saya dah beli.

Dah boleh masuk inventori :)

Ada stickers, buku fonts, glue tape refills, designed papers, chipboard embellishments, ribbons dan paper embosser. Haaa, mata bulat gerak-gerak dan paper cut-outs pelbagai bentuk tu pula untuk buat alat bantu mengajar. Yang berbaloinya semua barang di atas dapat potongan 10 - 30% :)

Bulan ni saya ada beberapa tempahan projek kraf kertas seperti buku skrap, buku tetamu dan greeting cards. Masa untuk kerah idea bermula :) Insya-Allah, nanti saya akan kongsikan mana-mana projek kraf yang mudah untuk kalian cuba buat.

Want to get crafty? Cuba intai tutorial-tutorial di bawah:

Psst! Saya belum sempat nak blogwalking & balas komen. Kita jumpa nanti ye...

73 ulasan:

  1. bestnye kalau leh buat sendiri kan...cute jer....chantek...hihiiihh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis Deanna pun boleh cuba :) Senang je.

      Padam
  2. banyak membeli tu kak farrah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe sebahagian tu terbeli sebab comel sangat ;)

      Padam
  3. byk gak.. tapi mmbeli berguna ok lah...syok tgk org kreatif ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat dunia ni semua mende berguna... He he he..

      Padam
    2. Heheh kalau beli tak guna, akak sendiri tampar muka hihihi

      Padam
    3. tapi ada gak benda yang beli xleh guna..

      Padam
    4. haaa kalau beli tak leh guna tu, namanya tak ada 'rejeki' :)

      Padam
  4. bestnye laa jadi org kratif ni.. mcm2 boleh wat.. good luck k.. smoga dapat idea yg comel2.. ^-^

    BalasPadam
  5. Wah.. banyaknya shopping.... selamat memerah otak kak ~

    BalasPadam
  6. akk farrah!! kita kan cuti 2 minggu ni, banyak dapat buat benda2 kraft dekat rumah...nnt kalau dapat gambar cantik, kite tunjuk kt blog yer... :D selamat tahun baru akk :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah, bestnya! Bestnya! Haaa,...nanti jangan lupa kongsi apa yg patut! Boleh akak try buat gak.
      Happy 2015 to you!

      Padam
  7. sale akhir tahun boleh borong banyak2 ya kak.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe inilah masanya. Selalu kalau harga normal tu berdikit-dikit nak membeli :)

      Padam
  8. nampak ada projek besar tahun nih :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. adalah sikit, sis. buat isi-isi masa :)

      Padam
  9. wow, banyaknya barang kraf baru beli..ok, wana tak sabar nak tengok hasil kraf yang kak farah buat nanti ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Yang mana dah siap akak akan kongsi di sini (provided that tuan punya projek izinkanlah)
      Projek yang agak personal tak sesuai pula kongsi kat sini kan,..

      Padam
  10. Year And Sale farra yer..good luck for the next projek..

    BalasPadam
  11. bila idea dan kreatif ada seronok nak buat semua sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bolehlah, eyda. buat isi2 masa yang terluang :)

      Padam
  12. wow banyaknya barang kalau duk dekat teringin nak join buat craf2 ni... xtaw la popular ada jualan akhir tahun....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada, Cik Ash. Macam barang2 kraf pula normally dalam setahun, ada 3 ke 4 kali sale :)

      Padam
    2. ooooo.... minat gak buat craf2 ini.. barangnya xde nampak kena cari ni... boleh buat banyak bagi jual... hihiji

      Padam
    3. Haaa apa lagi,..cari barang2nya cepat. Leh buat projek besar utk 2015 :)

      Padam
    4. tu la nak cri xdang sokmo la abg cuti 1 hari jah... 1 hari tu dah banyak urusan.... kena beli barang on9 nampak ni... tapi kat mana nak beli....

      Padam
  13. hamboiii.. banyaknyee... xsabar nak tunggu gambar2 kraf yang dah siap.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah. Don't worry akak akan share yang mana boleh :)

      Padam
  14. Wow, bestnya boronggg! Mesti tangan akak gatal nak gunting2 kan?hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memanggggg, Scha! Geram je nak buka ni buka tu,..padahal projeknya tak start lagi :)

      Padam
  15. Banyaknya benda-benda cute. Saya minat juga kraf macam ni tapi saya ni tak berapa nak berseni sangat. Selalu cuba benda yang senang sahaja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Don't worry, Farah. Hari ni cuba yang senang2 dulu. Esok lusa akan pandai buat something yang more complicated :)

      Padam
  16. banyak ye shopping barang craft.. memang kreatif sungguh.. kalau Ros pula, mulamula je beria-ia nak beli. buat sikit, pastu mulalah M datang. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheh M tu memang tak leh bawa cerita, Akak kalau datang M memang tak masuk bilik kraf langsung. Tapi kadang2 ada deadline, nak tak nak kena heret diri jugak :)

      Padam
    2. Hihi susah nak kawal M tu kak Farrah ..

      Padam
  17. Suka saya bila tengok k.Farrah bersemangat waja ni.

    BalasPadam
  18. Banyak tempahan tu.
    Semalam masa nak pos hadiah pun saya cheating lagi cakap tu scrap book.
    Dia mmg macam x percaya. Tapi, saya buat bodo je. Hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaah nak buat camner kan. Sape suruh servis diorang tak seragam kan. Hari tu akak gi pos hadiah untuk Cik Fafa. Sama je macam yang RM4 dulu. Tapi akak pergi pejabat pos lain. Staff kat kaunter tu dengan sweetnya pergi timbang dan cakap,..RM0.80!

      Padam
  19. byknye brg craft comel2! geram tgk! hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Barang2 kraf memang 'menggeramkan' hahaha tu sebab akak selalu terbeli!

      Padam
  20. rajin betul lah farah ni... ok... selamat mengerah otak utk idea yang kretip! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi thanks, luna. Kena buat2 rajin. Kalau idak mata ni asyik nak bobok je :)

      Padam
  21. Selamat tahun baru Kak Farah...wow! Bak sini sekeping dua utk diana...hihihi...by the way...Diana bukan jenis org yg kreatif...x gheti pun nak buat mende alah tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh tak reti tak apa, Diana. Mana tau nanti ada rezeki dapat sekeping dua drpd akak.

      Padam
  22. semoga idea datang mencurah2 bagi tahun 2015 ni

    BalasPadam
  23. akak pernah g spotlight dekat ampang point?
    situ harga okay ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum sampai sana lagi, Nad. Tapi bimbang gak once masuk kedai tu, keluar dompet jadi 'kurus'! Huhuhu

      Padam
  24. teruskan project craft kak farrah...terbaik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, aRz. Insya Allah, selagi diberi kelapangan oleh Allah.

      Padam
  25. CT pun suka juga kalo ke kedai buku and tengok tengok apa yang patut. yang cute cute tu semua menggoda tapi cuci mata saja.. tak tahu kalo beli nak buat apa hehe.. selamat menyiapkan tugasan ye Kak Farrah.. dah siap jangan lupa share..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan tengok mende kiut-miut!
      Thanks, CT. Insya Allah.

      Padam
  26. wah banyak benda borong tu
    kalau dah minat, semua benda boleh jadi kan =)

    BalasPadam
  27. Bestnya..kreatif, rajin.
    Boleh buat sendiri dan menjimatkan.
    Puas hati dapat tengok hasil kerja sendiri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, mama. Buat sendiri lebih puas hati. Kita boleh personalise ikut citarasa :)

      Padam
  28. banyakkkkanya boleh masuk dalam inventori! hehehhe... saya satu pun xde... aiyark. kalau kumpul, xtahu nk wat apa. kalau xde tutorial akak, memang sampai sudah xtahu buat apa dengan semua kraf tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh tak pelah. Mana tau satu hari nanti Amy minat. Dah tau dah nak cari apa,..nak buat apa :)

      Padam
  29. ayu byk asenye brg2 kraf ni
    tp xtau bile n dr mne nk mule kak farrah...
    nk kene korek idea2 kak farrah la pasni
    hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa, nanti bila dah ada masa lapang, intai2 kat sini tengok tutorial kraf yang mudah2 ye :)

      Padam
  30. Akak mesti pengunjung setia popular kan. Hehe. Kalo sy masuk popular terjah tempat buku dulu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah kalau nampak popular memang wajib masuk :)

      Padam
  31. Banyak betul, hihihi, memang puas hati ye

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...