Ahad, 15 Mac 2015

DIY Mudah daripada Bahan Terbuang

Dah seminggu lebih saya tak masuk bilik kraf. Rindu kertas, rindu my embellishments and punches,..sekarang ni balik je dari hospital, uruskan apa yang patut di rumah dan terus keboommmm! Hempas diri atas tilam. Penat mengalahkan orang sakit.

Hari ni kita intai beberapa DIY mudah menggunakan bahan terbuang/terpakai. Kertas, tissue papers rolls, paper cups,...jangan buang terus. Ada kegunaannya. Klik pada pautan di atas gambar ye.

Kertas Terpakai






Used Paper Cups

Bekas Tisu



Toilet/Tissue Rolls



Bekas Bunga Telur




Enjoy your day!




39 ulasan:

  1. Balasan
    1. Dok kreatip mana aihhh...guna semula je, ezy :)

      Padam
  2. ada apply.. syida ada kotak krim, wat bekas tisu.. nmpk trsusun skit..hehe..tisu roll tu ada,nanti leh wat bekas letak bunga..TQ akak sbb ada gak idea, lau x nk buang dh tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. My pleasure! Kongsi2 kat sini...tak adalah kita main buang je...

      Padam
  3. CT suka yang guna paper toilet roll tu..
    kretip ehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa boleh gak buatmenegak..tapi kita kena sediakan tapaklah utk bekas tu.

      Padam
    2. kalo jadi cecikgu tadika kan.. boleh buat aktiviti ni dengan kids..
      mesti diorang suka..

      Padam
  4. kreatifnya,FMF. kalau la SB, ntah bila la nak buat benda2 cam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala SB pun boleh buat. Senang je,... :)

      Padam
  5. hempas diri atas tilam? sib baik x patah kaki katil eheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. katil berkualiti.. mana leh patah ngan mudah..hehe

      Padam
    2. Katil ampuh gagah perkasa. Tak pe main hempas2 diri hihihi

      Padam
  6. lukisan atas kertas Memo tu Farrah lukis sendiri?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ish,..tak adalah, sis! Saya ni tahu draw cendawan kejung je. Itu saya pakai rubber stamp :)

      Padam
  7. sangat berguna untuk deco rumah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah kan,..daripada kita buang begitu saja :)

      Padam
  8. Comel sangat yang used paper cup tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau dapat papercup cantik memang sesuai sangat buat bekas tisu macam tu :)

      Padam
  9. cantik dan menarik hasil DIY nih.. thanks kak farrah sudi berkongsi di sini..

    BalasPadam
  10. akak memang kreatif..semua hasilnya sangat awesome..suka gila dengan hasil kerja akak.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala biasa2 aja, Wana. Yang penting taklah semuanya kita pukul rata buang je...

      Padam
  11. kalau rajin n kreatif semua benda jadi kan kak farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul,...kalau datang M tu memberat, satu apa pun tak jadi :)

      Padam
  12. Balasan
    1. Shikin, kalau kering idea...pinterest kan ada :)

      Padam
  13. Diy yg kreatif.... best tengok.. mood blog berkurang dah kak... kosong rass fikiran ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan begitu, nanti akak windu....

      Padam
    2. komen akak kat blogbekin dah balas... hihihihi... tak update blog kak ekin tetap bom taw... syok ni terhibur tengok komen2 kat sini

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...