728 x 90

Rabu, 29 April 2015

DIY Gifts Ideas untuk Hari Guru - Post - It Pad (Part 3)

Entri susulan kepada:
DIY Gifts Ideas untuk Hari Guru - Post - It Pad (Part 1)
DIY Gifts Ideas untuk Hari Guru - Post - It Pad (Part 2)


OK. Hari ini untuk bahagian 3, kita fikirkan packaging untuk Post-It Pad kita pula ye. Saya ada dua cadangan.

Packaging Post-It Pad

Cadangan 1:
Bungkus Post-It Pad di dalam origami kemeja. Cara buat origami kemeja sangat mudah. Sila rujuk entri saya di sini. Kemudian, letaklah tag hadiah/kad kecil di bahagian luarnya.

Cadangan 2:
Letakkan Post-It Pad di dalam plastik jernih seperti dalam gambar di atas. Lipat kertas/kad kosong mengikut saiz plastik. Gunakan stapler untuk lekatkan kertas tersebut. Bahagian atas kertas tu bolehlah dihias atau ditulis dengan ucapan untuk guru.


Selamat Mencuba!


Psstt!! Tag @faidamf di Instagram dengan sebarang hasil kreativiti yang anda buat berdasarkan tutorial-tutorial di blog ini. Gunakan hashtag #famftowercrafts. Anda mungkin layak memenangi hadiah istimewa daripada saya :) 

47 ulasan:

  1. Nak letak gula2 boleh tak Cikgu? He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh saja, SS. Nak letak gula2 ke, cekelat ke,..tapi takut masuk mulut murid dulu, tak sempat sampai kat cikgu :)

      Padam
    2. yang sampai kat cikgu plastik jer nanti.. hehehe..

      Padam
    3. kalau murid tu macam SS, memang sampai plastik aja pa.. hehe

      Padam
    4. Tapi SS nak suruh semut datang masuk plastik... Nak hadiahkan semut kat Cikgu... Keh Keh Keh...

      Padam
    5. rasanya QA..naya cikgu tu..

      Padam
    6. Hahaha betul, eyda. Rasa2nya QA calon yg sesuai berpotensi songlap gula2 sebelum sampai kat cikgu. SS - lepas kumpul semut, kita bunjutkan plastik dan ikat reben ye :)

      Padam
  2. Cadangan kedua nampak lebih menarik pada saya.. tapi apakah ini?
    Alamak, agak ketinggalan dlm penyediaan DIY cik Farrah.. Sorry.. Huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, DIY ni kita buat personalised sticky notes pad utk hadiah hari guru, Gee. Part 3 ni cadangan cara nak wrap hadiahnya :)

      Padam
    2. cantik wrapping untuk cadangan kedua tuh.. macam beli kat kedai jer..

      Padam
    3. Bagi nampak eksklusif sikit :)

      Padam
  3. assalam kak..

    maaf lama tak lepak tower akak..rindu tau!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak jadi masalah, Wana. Thanks sebab sudi berkunjung ke mari walaupun penat & busy :)

      Padam
  4. bagus idea akak tu..wana suka!!! nampak cute sangat buat macam tu kan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Budak2 nak bawak gi sekolah dan beri pada cikgu pun senang :)

      Padam
    2. betul tuh kak Farrah.. mudah dan senang..

      Padam
  5. Personalize.... Atas setiap helai post-it tu, letakkan tandatangan kecit di sudut kanan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Good idea, Ri. Tapi jenuh jugalah nak jadi YB initial kat setiap page :)
      Kalau reti melukis boleh lukis imej berulang-kali ala2 cartoon strips.

      Padam
  6. idea makin banyak untuk sediakan hadiah buat cikgu anak2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah boleh mula buat dr sekarang :)

      Padam
  7. letak dalam box pun menarik kan kak farrah.. kak farrah ada tutorial buat box yg kecik tu tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bungkos macam nasi lemak pon unik.. He He He..

      Padam
    2. Aah, mesti cikgu tu excited nak merasa "nasi lemak"....:-)

      Padam
    3. nasi lemak yg mana satu? keh keh keh (gelak jahat)

      Padam
    4. Amboi, SS! Sempat lagi satelit tu corner tempat lain.
      Syida -sorry akak tak de tuto box kecil tu di sini. Tapi google je, banyak tuto yg mudah & jelas utk kita follow.
      Cikna - shian cikgu hampa tak dpt rasa nasi lemak kan,... :)

      Padam
  8. Wahhh comelnya DIY nya... ekin suka sangat2 teringin nak.buat la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buatlah, ekin. Dah alang2 free kat umah,...layannnnnn

      Padam
    2. Buat boleh kak barangnya tak ada lg tu huhuhu... akak ekin dah jmpa Kedai MR DIY

      Padam
    3. Yayyyyy! Selamat meneroka barang2 dalam kedai tu ye :)

      Padam
    4. Nanti g semula.. siap ada entri aritu... hahhaha beli pengasas pisau jah

      Padam
  9. Cantiknye... Teringat dulu2 Cikna suka bungkus hadiah stail baju tu tapi bila dh lama xpraktik lupa la plak...:-(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Senang je, Cikna. Cikna refer gambar kat tuto saya tu, mesti ingat balik macammana nak buat.

      Padam
  10. suka no 2.. nampak classy gitu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun personally suka no. 2 :)

      Padam
  11. Balasan
    1. Senang je nak buatnya, Nadyya :)

      Padam
  12. kalau sis JM ada anak murid cam Parrah kan best.....heaven

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena jadi Cikgu JM dulu :)

      Padam
    2. alahai....dalam mimpi je lah ngeh ngeh ngeh

      Padam
  13. Cantik baju tu...Cik Mimie buat origami baju guna duit RM1 je..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau tak mula2 belajar buat origami ni, akak pun ikutlah orang lain buat pakai duit seringgit. Dah dasar tangan kayu, boleh koyak duit tu! Huhuhuhu!

      Padam
  14. sayang cikgu dgn akakkan? hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap2 sayanglah huhuhu takut cikgu migrain je bila ingat akak ;)

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...