Selasa, 1 Februari 2011

Aku dan Cakoi

Taraaaaaa!! Inilah cakoi beraksi bebas yang aku buat untuk lunch! Housemate aku dah lama teringin nak makan cakoi...minta tolong aku buatkan. Hari ni la baru berkesempatan. Tapi ni cakoi versi orang malas. Tidak le secantik yang korang beli kat pasar malam tuh.

 Jemput makan, yea...

Nak resepi? Nanti rajin aku update kat sini k.

February Birth Flower

Hello, February!
Sekejapnya masa berlalu. Dah masuk bulan 2 dah sekarang ni. Semoga bulan ni lebih 'happening' daripada bulan lepas. Januari lepas was quite a disaster untuk aku. Banyak terlibat dengan masalah-masalah yang orang lain cipta....banyak terperangkap dengan miscommunication orang-orang yang 'blur'. Bulan ni aku dah bina 'pagar dan tembok' kukuh keliling aku. Siapa-siapa cari pasal cuba nak ceroboh, readyla nak kena 'sembur'!

February Birth Flower
Aku memang sukeeeeee February!!!! Insya Allah, aku akan sambut birthday yang ke - 30 (diulang dan ditegaskan di sini... yang ke - 30) tanggal 18 nanti. So, ini nak kongsi flower birth of this month - Iris & Violet


Iris
Violet


February Birth Flower

The February birth flower is the iris. The warm, deep color of the iris is a harbringer of the luxuries of spring, as we know February has long been a month known for romance and love. The iris comes a few colors including cool blue and snowy white, remembrances of winter. The iris flower meaning are faith, wisdom, and hope. The iris is a beautiful and meaningful gift. An alternate February birth flower is the violet.
There are hundreds of species of the February birth flower, the iris. The iris is a perennial herb. An iris can be grown from a creeping rhizomes or a bulb. The bulb is usually used in drier climates. The iris has been valued since ancient times. There is a flower on the sphinx in Egypt believed to be an iris. Another iris appears on a bas-relief from the 28th Egyptian Dynasty. In ancient times iris roots were used in perfume and medicine. The fleur-de-lis is a stylized iris, which was used much in heraldry. The February birth flower, iris, is Greek for "rainbow".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...