728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 24 Oktober 2016

Siapkan Syawal Scrapbook

Belakangan ni, saya lebih gemar buat scrap page (untuk scrapbook) apabila ada masa terluang. Sibuk-sibuk  mengemas barang di bilik kraf, nampak kertas dan embellishments yang cantik, terus rasa nak buat scrap page. Lagipun, banyak projek scrapbook saya yang tertunda :)

Kali ini nak mulakan projek scrapbook Syawal saya. Satu page pun tak buat lagi. Saya ada banyak lebihan kertas skrap dan nak gunakan lebihan-lebihan kertas tu untuk buat potongan berbentuk bulat dan scallop. Lagipun, inilah peluang saya nak main-main dengan Diamond Press Tool saya. Boleh baca mengenainya di sini.

Sebab masa saya agak terhad, saya pilih layout yang simple. Putih sebagai latar dengan susunan bentuk bulat dan scallop di atasnya. Kemudian, barulah ditambah dengan gambar dan hiasan kraf yang sesuai. Something simple but nice.

Ini layout asal. Kira draft la :)

Bulat bulat bulat dan bulat lagi,...

Selepas godek sana, godek sini, tepek gambar, tampal embellishments dan stamped alphabets stamps untuk title, inilah hasilnya :)


First page untuk Syawal Scrapbook saya SIAPPPPPP!

Psstt! Boleh intai cara buat kad mini dan kad ucapan menggunakan lebihan kertas kraf di sini dan di sini.


23 ulasan:

  1. cantiknya..kalau buat frame cantik2 pun menarik jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul betul. Tapi utk yang ini saya masuk dalam album scrapbook je, Eyda. Satu album satu tema/occasion :)

      Padam
  2. masih rajin buat scrap book dalam busy2 pun.. (tepuk tangan)..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak rajin mana pun, Syida. Buat hilangkan stress hihihi

      Padam
  3. Rajin kak farrah.. Kreatif. Cantik pula tu hiasan akak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekadar curi2 masa je, Reen. Relaks kan diri. Reen pun boleh buat kalau minat. Scrapbook ni tak ada rules specific. Ikut kita suka je :)

      Padam
  4. Salam singgah sini Farrah...cantik dan kreatifnya...

    BalasPadam
  5. Akak suka tengok kraf yang Farrah buat. Untung Farrah ada kelebihan yang kreatif ni.

    BalasPadam
  6. Buku sekerep SS bersepah tak kemas... Huaaaaa..

    BalasPadam
  7. wah ! comel.. tak payah beli album.. DIY je kan.. tapi, orang macam Zaf, terperuk je la dalam lappy

    BalasPadam
  8. Baru nk tahun syawal tahun bila? Rupanya 1437! Rajin aaaa! Klau minat mesti jadi kan

    BalasPadam
  9. Farrah! Sorry tau lama x singgah sini so asa masa ni nk jalan2 jap

    BalasPadam
  10. So mcm mana? Masih sibuk hal perpindahan ke

    BalasPadam
  11. Cantik sangat. Bila nak rajin macam ni. Hihi

    BalasPadam
  12. cantiknya lah hai.. suka tgk..sangat kreatif... :)

    BalasPadam
  13. Peerrrgh!!.. cantikknye.. tlb buat xcrapbook utk fl blh? Hihi

    BalasPadam
  14. kak farrah bt la cmne pon.. mmg akan menjadi pny

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...