Sengkuang & Cendawan Shitake Tumis |
Resepi Sengkuang dan Cendawan Shitake Masak Tumis
Bahan-bahan:
- 1/2 biji sengkuang bersaiz sederhana (hiris memanjang)
- 1/2 batang lobak merah (hiris memanjang)
- 50g cendawan shitake (hiris nipis)
- 3 siung bawang putih (cincang halus)
- 2 sudu besar sos tiram
- 2 sudu besar daun sup
- sedikit air
- minyak untuk menumis
Cara-cara penyediaan:
- Panaskan minyak. Tumis bawang putih hingga naik bau.
- Letak sedikit air. Masukkan sos tiram.
- Kemudian, masukkan sengkuang dan lobak merah.
- Masukkan cendawan shitake. Kacau hingga semuanya sekata.
- Biarkan seketika di atas dapur. Jangan terlalu lama, nanti overcooked pula.
- Tabur daun sup. Sedia untuk dihidang.
Selamat Mencuba! Kalau ada lebih lauk ni jangan buang tau. Nanti saya beritahu nak buat apa :)