728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 1 Mac 2016

Tebus RM10 Rebat dengan Mata Astro Circle

Siapa-siapa yang langgan Astro, kebiasaannya apa yang kalian tebus (redeem) dengan mata Astro Circle? Saya memang tak pandang benda lain. Saya guna Astro Circle points saya untuk dapatkan rebat. Setakat ini ada dua pilihan, Rebat RM5 (500 mata) dan Rebat RM10 (1000 mata). Points nak kena kumpul dah semakin tinggi. Dahulu, kalau nak tebus yang RM10 tu hanya perlukan 600 ke 700 points sahaja. Sekarang sampai 1000!

Baru-baru ini apabila semak bil, saya tengok mata Astro Circle saya ada dalam seribu lebih. Apa lagi,... mari kita redeem RM10 rebate. Nanti, amaun ini akan ditolak pada kitar bil yang seterusnya. Jimat sepuluh hengget! Bagaimana nak redeem? Mudah. Pergilah ke laman Astro Circle dan log masuk. Jika belum ada akaun, register terlebih dahulu. 


Dah log masuk,  di paparan utama laman, carilah Redemption Catalogue. Intai-intailah apa yang nak ditebus dengan mata yang terkumpul. Ada kalendar, tiket ke Maharaja Lawak 2016, figurines,..macam-macamlah! Tetapi, personally bagi saya, lebih baik ambil rebat. Susut sikit bilnya ;)

Operasi tebus-menebus selesai!

Sekarang ni, bukan points untuk redeem barang kat Astro Circle je naik, 8share pun macam tu jugak. Dulu, 500 points dah boleh tebus voucher KFC RM20, sekarang naik ke 650. Voucher RM30 Nando pula, dulu 650, sekarang 800. Jenuh nak mengumpul huhuhu. Apapun, jangan lupa semak baki points Astro, redeem lah apa yang patut!

Psstt! Nak cari pendapatan sampingan dengan berblog dan melayari internet? Jom sertai 8share. Tak pun, jika anda ada banyak resepi yang ingin dikongsi, terbitkan di Lets Masak. Setiap perkongsian ada ganjarannya :)


26 ulasan:

  1. Saya baru lagi langgan.. baru ada berapa. Saya tengok banyak jugak benda yang boleh kita redeem.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul,..ada banyak pilihan. Saya tak tengok semua. Nampak rebate tu je :)

      Padam
  2. walau pun rm10..tetap dapat mengurangkan juga..betul2..setuju sangat....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes,..jadilah kan. Nak tunggu astro kasi, memang tak lah :)

      Padam
  3. baru tau. kena semak bil jugak ni. hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa sila semak. Jangan bagi points tu tidur je kat situ :)

      Padam
  4. akak tq taw baru taw pasal astro ni.. nak try tengok la ni la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Checkla bil tengok berapa points terkumpul :)

      Padam
    2. point xbyk lagi kak... lagi pun abg baru saja masuk astro hihihi...

      Padam
    3. yang abang punya xcukup setahun xde lagi... kalau ma punya astro kat kelantan 1ribu lebih nak reedem rebet tu xreti lagi hahhaha.. nanti kena banyak baca bgi faham,,,

      Padam
  5. Balasan
    1. Yang tu tak sure. Saya tak tengok semua page katalog tu.

      Padam
    2. Nak kena register laaa nampaknya.... Rasanya tak pernah register...

      Padam
  6. sama ambil rebate juga tiapkali redeem.. kecikkan bayaran. sbb rasa puashati :)

    BalasPadam
  7. MD tak tau juga pasal ni lah Farrah....selalu main bayar jak....hihi

    BalasPadam
  8. bagus jugak ambik rebat tuh.. dapat jugak jimat duit kita..

    BalasPadam
  9. sepanjang hidup ni tak berniat lg nak langgan astro ni kak farrah.. hihihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah , ayah pon memang tak pasang katanya cukup lah yang ado

      Padam
  10. 8share.... tak lama tak aktif kak... Hari tu kumpul RM89 hengget.... Bila claim nak cashout diorg ckp saya fraud... saya cakap share kat blog je pon takkan tu satu penipuan.. habis dipotongnya rm69.. So dah tawar hati pulak..

    BalasPadam
  11. dah lama dah pencen dari Astro.. ehehe.. tapi those yang berkenaan silalah redeem k..

    BalasPadam
  12. betul tu, baik ambil rebat..barang belum tentu guna

    BalasPadam
  13. rumah den tak pakai astro ! hehhe.. tak tahu le pasal ni

    BalasPadam
  14. laa.. saya tak pernah tau psl rebat guna point ni.
    dah beribu² point nya dah ..
    thanks ya, saya try nanti ikut panduan awk ni

    BalasPadam
  15. Kita guna njoi mna da nak dpt mata gnjaran kan hihi

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...