728 x 90

Rabu, 21 Oktober 2015

Cik Farrah Mather Father?

Semasa membalas-balas komen di blog, saya tersenyum lebar baca komen yang satu ini. 
Komen dari siapa? Dari lalat yang disenangi.
Hihihi siapa lagi kalau bukan Wak Tiga Lalat.





Nampak tak wak memanjangkan nama saya? Farrah MF dah jadi 'Farrah Mather Father'.
Nak tahu asal usul gelaran 'Farrah Mather Father' ni kena intai (dan gigih membaca di ruangan komen) entri Kanda SS di sini. Saya share gist je.


Dari blog SS :)

Ingatkan isu 'Mather Father' tu berakhir di situ sahaja. Rupanya lekat sampai sekarang.
Ni kat blog wak pula :)


Ada-ada sajalah wak ni. Ingat lagi tak saya ada buat Jom Cuba Nasib untuk Tetamu Hebat Julai? Wak kononnya malu, nak low profile. Tapi siap buat entri khas di blog lagi! Lihat sini

Bagi yang belum mengenali Wak Tiga Lalat, ringankan jari untuk klik pautan Blog Tiga Lalat. Mari baca kisah-kisah dan perkongsian dari perspektif wak (bukan lalat sebenar). One thing for sure, gambar dalam blog wak cantik-cantik belaka!

Sekian daripada saya, Farrah Mather Father ;)


81 ulasan:

  1. Aikkkkk... Wakkk masih belum baca sejarah nampaknya... Kah kah kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi belum sampai chapternya kot ;)

      Padam
    2. kah kah kah suka gaya SS

      Padam
  2. Mengapa diharap padi seberang... Padi di Malaysia tak nampak bayang! Pantun dua kerat rotan utk Wakkk! Kah kah kah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fuhhh, dua kerat rotan tuh!

      Padam
    2. Sebab rotan x jumpa tebing... :-p

      Padam
    3. Hahahah adoii ni kelakar. Nanti lepas ni kita tanam rotan tepi tebing ye :)

      Padam
  3. Cikgu Ceketed mana list tetamu hebat october? Nape tak tuko script lagi? Yang lama tu servernya dah terbako! Sila laah tuko yang baru...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu belum tukar lagi, Kanda SS. Berpinar mata nak godek2. Jerebu teruk skrg kan,..skrin laptop pun jerebu sama. Tunggu hujung bulanlah baru dok mengadap ;)

      Padam
    2. SS tahu ke widget untuk top komen bulanan ke?sharelah dengn kami yang buta IT nih..

      Padam
    3. Eh, Sal...akak tak email sal lagi eh?! Gi blog SS, klik kat bawah widget top commentator tu. Tapi widget ni ada avatar la :)

      Padam
    4. Widget baru yg SS punya skrg x ada Avatar... SS ada share dgn Jay Emm... Yg skrg punya laju...

      Padam
    5. Ini best ni! SS, sudilah kiranya share dgn kami kami ni :)

      Padam
    6. fuhhh.. jerebu masuk dalam laptop ye kak...

      Padam
    7. Iye,..tu yg susah nak blogwalking & balas komen tu :D

      Padam
    8. SS dah drop step kat Cikgu Ceketed.... Nanti Cikgu tolong buat entry eh... Sampaikan ilmu pada semua... Teknik tu je yg SS ada buat masa ni... Kalu ada yg terbaru nanti SS kongsi lagi...

      Padam
  4. entry yg hadiah dari Cik CT.. hehe... MF tu Mather father.. wak..wak.. suka suki dia ja.. hahahaa.. macam I tiba2 dapat nama Suida.. Sis JM punya keja.. Jari tu manis sangat tu yg "terlekat" nama tu..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg typonya Sis JM. Yg menjadikan lekat nama SUIDA tu kanda SS hihihi

      Padam
    2. "Suida" paling legend.. Kah kah kah...

      Padam
    3. Suida tiada tolok tandingnya. Kak Senah pun tak leh lawan! :)

      Padam
    4. hehe.. boleh bajet sweet2 gitu kan.. bunyi dah lebih kurang... haha

      Padam
    5. SUIDA tu apa ya?? hihihihihih

      Padam
    6. Suida tu nama glamour Syida a.k.a Qaseh Abadi. Sis JM typo nama dia, makanya jadilah SUIDA :)

      Padam
    7. kih kih kih...sib baik bila typo camtu Suida leh terima...sorry tau Suida..i ni ratu typo huhuhu

      Padam
  5. Kak Farah, masa mula mula follow blog akak ni terfikir jugak apa maksud MF tu tapi takde la sampai ke Mather Father . hihihi.

    btw suka tengok ukhuwah akak ngan blogger blogger lain! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe memang ramalan nujum tahap tinggi kan Father Mather tuh! Alhamdulillah, moga ukhuwah yg terjalin sesama kita semua akan berkekalan :)

      Padam
  6. Haha comel je nama kak farrah jadi mather father

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah rasa macam nama ahli wrestling WWF pun ada :)

      Padam
  7. Hahahahaha... Oh.... MF tuu mather father ye :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ikut terjemahan versi wak tiga lalat lah ;)

      Padam
  8. Bila gurauan jadi kenyataan.. Ehhh?! Saja ja cek tuan rumah dah tidoq ka belum.. Hehehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa mummy komen ni tuan rumah tak tido lagi,..baru abis kelas.

      Padam
  9. Haha..lucu pula wana baca..best la ada kwn2 macam tu kan..rajin balas komen..wana x mampu buat macam dorang ..wana tabik sangat2!!! ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mengapa, Wana. Ikut kesesuaian masa dan rutin kita.

      Padam
  10. salam cik farah tuu., hehe2 segan pulak pagi2 buta tetiba org sebut2 nama wak yee.,

    tp kata org tua2 pesan kannn, "gurau senda membawa bahagia," chewahhhh ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. power ayat wak..... bahagia... :D

      Padam
    2. Wak Lat dah femes skrg...JM kenali Wak dulu sbg Wak Gelas

      Padam
  11. wah dah panjang namanya. hahaha

    BalasPadam
  12. Wak... ahli nujum pun bole...
    Hihihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahli nujum kelas pertama nih!

      Padam
    2. ahli nujum pak lalat..hihihih

      Padam
    3. Ni ahli nujum diraja ni. Bukan calang2 :)

      Padam
  13. pandai buat lawak wak nie :-) kak farrah apa singkatan bagi huruf MF tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Singkatan utk nama ayahanda akak, Nabihah. Mohd Fahmy, jadilah MF :)

      Padam
    2. oooo... baru tau Maksud MF tu... :)

      Padam
  14. Ekekeke...lawak lah wak tu. Tak pasal² melekat Farrah Mather Father ☺☺☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah sis Fiza,..rasa panjang semacam je nama saya :)

      Padam
  15. amboi wak, macam lagu Psy ye..ada je idea dia..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terbayang2 si psy joget kuda depan mata :)

      Padam
  16. hahahahaha mcm2 x terjangkau dek fikiranku ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramalan wak tiga lalat tahap tinggi :) dia guna KBAT!

      Padam
  17. Klu nak sebut mcm payah jugak..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa nafas tu kena tarik panjang sikit :)

      Padam
  18. hahaha pandai laa wak buat lawak.. hehehe..

    BalasPadam
  19. Wak melawak boleh masuk maharajalawak mega ni hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wak Melawak dalam Maharajalawak minum termulawak...boleh giteww

      Padam
  20. hahaha bole masok raja lawak blogger la.. kuikui

    BalasPadam
  21. Seronok tgk mesra je antara bloggers

    ;)

    BalasPadam
  22. lawak la wak tiga lalat nie
    ohh pandai bergurau jugak ye..
    tak sempat kenalan dgn wak lg

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...