728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Isnin, 19 Oktober 2015

Kakak Warden Besar Hati, Terima Kasih Siti

Ada apa dengan kakak warden?

Sebenarnya kisah warden ni lebih kepada inside jokes antara CT Roro a.k.a Siti Yang Menaip (SYM), Sis JM, Kanda SS dan saya. Konon-kononnya saya nilah ahkak warden untuk CT Roro. Tak de warden mana pun,.. anak jagaan dah sampai Down Under. Merata dia pergi peluk koala, bertinju dengan kangaroo bagai,.. saya masih kaki kejap melekat kat Malaysia. Belum campur cik adik ni hantar whatsapp, sepuluh hari lepas tu baru saya bukak. Huhuhuh tragis sungguh! Sorry, CT. You know I still love you, rite?

Apa yang buat hati akak warden ni berbunga-bunga adalah apabila tiba-tiba terima sekeping poskad dari luar negara. Yabedabeduuuuuu! Ini poskadnya.

Poskad daripada SYM
Nampak je gambar Australian Wildlife kat poskad, terus sengih sorang-sorang! Ada orang tu ingat kat kita lah. Terharunya! Merasa sipi-sipi bau joey dalam kantung! 

Maaf, isi poskad tak boleh display. Hanya untuk tatapan kakak warden (dan mungkin beberapa staff pejabat pos yang sort poskad ni..hihihi) Siti segan, dia kata tulisan buruk sebab menulis dalam gelap. Saya tengok OK je. Cantik bulat-bulat dan kemas. Sajalah tu nak merendah diri ;)

Dek kerana Bloggers' Board saya dah penuh dan saya masih belum ambil sebarang effort untuk beli cork board baru,...poskad Siti ni tumpang berteduh di Reminder Board bilik kraf saya.

Nanti Siti rasmikan lot baru ye,..


Zoom in sikit, tengok setemmmmmmmmmmm :)

Sila abaikan skill fotografi + editing saya yang menggugat jiwa dan mata nih!


Dear Siti,
Terima kasih banyak-banyak atas kiriman dari jauh. 
Terima kasih banyak-banyak sebab sudi ingat kat akak. 
Really appreciate your thoughtful gesture. I will always pray for your happiness, for your well-being and may Allah grants you with nothing but THE BEST for your future undertakings.

Apa?! Tak kenal Siti? Tipulah! Tak pernah come across blog budak friendly+ceria+sweet ni?
Sila terjah segera --> Siti Yang Menaip






75 ulasan:

  1. Balasan
    1. Tumpang reminder board sementara cari tapak baru :)

      Padam
  2. Laa, ingat apa lah berwarden warden , ingat duk asrama mana lah! hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihihi asrama dalam kepala sendiri je :)

      Padam
  3. Best baca n3 SYM g melancong,....;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang seronok kan. Cikna jangan lupa baca entri Sal juga, dapat 2 versi :)

      Padam
  4. mana tak menulis dalam gelap, orang dah tido baru nak menulis..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. gigih tul CT tu...awal cik Biah tdo hksss

      Padam
    2. Sweet kan dia,...Cik Biah penat le tuh!

      Padam
    3. Sebab tu laaa SS faham kegigihan CT ni... Sedih taw... Terharu...

      Padam
    4. CT memang gigih kan.. sanggup tulis dalam gelap untuk kirimkan pada rakan blogger..

      Padam
  5. sebab kedua, dia nak sorok-sorok tulis poskad untuk saya, tu sebab tunggu saya tido..sweet kan adik CTRoro, travel partner pun dapat

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh yer? ahakkss...so sweet!

      Padam
    2. so sweet sampai travel partner pun tak tau..

      Padam
  6. Alolo..comelnya poskad..seronok kan kak dpt poskad dr jauh..

    BalasPadam
  7. Sapa tak kenal ct..slalu travel dan rajin komen :)

    BalasPadam
  8. Poskadnya cantik, setemnya pun cantik juga :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Farah...bagilah IG sis nk approve...jgn merajuk!

      Padam
  9. Salam singgah isnin farah....cantik poskad tu....board pun lawa..

    BalasPadam
  10. Akak warden dapat bau ostolia lah ~ ngeee

    meh kirim sikit bau ittew ~

    BalasPadam
  11. reminder board pun boleh.. ngeh2

    akak ~

    BalasPadam
  12. Alamak.. best nyer :-)
    Bertuah farrah!

    BalasPadam
  13. cutenyelah board itu..syok dapat akak warden yg kreatif ni... ;-)

    BalasPadam
  14. wahhhhh seronoknya dapat hadiah..lagi2 hadiah dr luar negara walaupon sekeping poskad......na jugak hadiah dr oversea T_T

    BalasPadam
  15. kakak Warden CT is BZ itu sbb x sempat nak layan wat se up! kan kan kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Warden SS jugak yg setia... Ha ha ha...

      Padam
    2. siapa agaknya Warden SS tu kan

      Padam
  16. bestkan Farrah...walaupun belum jejak kaki ke sana but bila dapat something sbg tanda ingatan...terharu!

    BalasPadam
  17. siapa yg tak kenal CT..cepat2 berkenalan dengan beliau..sbb? sangatlah PERAMAH..pertama kali ngedate ngan CT tu risau gak nk borak apa eh..sekali...x berhenti dia bercakap...ada je story nk share

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila nak jumpa SS pulak????? iskkssss

      Padam
    2. malu ngan SS...nanti x tahu nak ckp apa? i is femalu

      Padam
  18. siang tadi dengar khabar ayah CT, iaitu Pak Cik Mie masuk hospital Taiping kerana dapat strok semasa on the way drive ke Bangi..mari kita sama-sama berdoa agar ayah beliau cepat sembuh dan sihat aminnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Get well soon... Dan semoga CT diberi kekuatan... Aaminnnnn...

      Padam
    2. ya, sekarang masih lagi berada di hospital Taiping.. jom kita sama2 mendoakan agar ayah CT cepat sembuh..

      Padam
    3. in shaa Allah amin...ayah beliau belum sedar

      Padam
    4. Pak Cik Mie sudah meninggalkan kita semua. Al-Fatihah. Moga beliau ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman.

      Padam
  19. sy gmbr kn siti kem poskad ni n dia sedang berada nunnnnnn jauh di sana... hahaha...siti... hang marah ka????? hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu yg lagi feel tu, Anies! Rasa macam jauhhhhhhh je :)

      Padam
  20. Dapat poskad jauh.. gigih tulis dlm gelap.. mesti nak cover dari kak sal tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab Cik Sal pon dapat sekali... Ha ha ha...

      Padam
    2. Comelkan siti punya strategi :)

      Padam
  21. Wahhh dapat poskad dari jauh untung la... hihihi

    BalasPadam
  22. Balasan
    1. Safee Yang Menunggang ke Ekin

      Padam
    2. haaaip haaaip.. kemain Akak JM kita ni kemain =P

      Padam
  23. Stresssss! Stresssss! Nengok poskad SS reyuk sejuta tak macam cikgu ceketed punya.... Sedihhhhhh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. p marah kat posmen yang antar tuh..

      Padam
    2. geram kan! rasa hati di renyuk sekali

      Padam
    3. Tak mo sedey, SS. Poskad SS lah yg paling tinggi nilainya. Kita tak tau apa yg poskad tu lalui sebelum dilipat-lipat & sampai ke tangan SS :)

      Padam
    4. hehehe.. penuh cabaran poskad tu nak sampai ke SS.. dia kena golek2 sana sini tau baru smpai.. xpalah basah n kemek pun..

      janji sampai !!! ahahahaha..

      Padam
  24. Setem SS dapat satu je... Cikgu punya 2.... Ini tidakkkk hadillll! Ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ayat jeles tuh.. hehehe..

      Padam
    2. SS dah ada setem sendiri,...tu yg dapay satu je ;)

      Padam
    3. hahaha itu pun berkira ke deeey ? ada rahsia disebalik semuanyaaa tidak !!!

      Padam
  25. Woahhhh siap ada bloggers board.... Best2.. Hihi Apa2 pun, tahniah dapat poskad... Jauh tuuu kak. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi bolehlah fefeeling obersea jap :)

      Padam
    2. ehehe sebab Kak Farrah always dapat hadiah la darling.. dats why kena ada bloggers board =D

      Padam
  26. makin bertambah koleksi di blogger board Farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni dah susun balik, adalah ruang sedikit utk letak poskad CT :)

      Padam
  27. Wah, bestnye dapat ole2 dari jauh... tahniah Kak farrah :)

    BalasPadam
  28. Balasan
    1. Hihihi dapat dari negara kangaroo

      Padam
  29. wahhh...syoknya....
    ehhh kakak warden plak

    BalasPadam
  30. ive discovered entry ni lama dah baru nak korek2..
    alhamdulillah selamat sampai..

    BalasPadam
  31. ct bile nak bg kat ayu plak ni
    heheheeh bestnye la kak farrah

    BalasPadam
  32. ayu tak tahu berapa byk hujung mggu ayu jmp ari ni
    nampak x tamaknye ayu kat situ
    hahahahah

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...