Khamis, September 15, 2022

Kenyang Makan Supreme Stuffed Chicken

Assalamualaikum. Selamat hari Khamis! Bersedia untuk cuti lama sedikit hujung minggu ini? 😊

Entri saya hari ini kisah makan-makan hujung minggu.  Hujung minggu lepas saya habiskan masa dengan Cekebon  (bonda kesayangan) dan Cekengah. Cekengah kata ibu kami tiba-tiba bosan duduk rumah. Nak keluar makan-makan. 😁 

Pada asalnya, kami rancang keluar untuk makan tengah hari. Memandangkan masing-masing dah lapar, seawal pukul 10 lebih, kami tiba di The Starling untuk sarapan tengah hari (brunch).

Lokasi yang dituju tentunya Two Sons Bistro. Cekengah teringin hendak makan mussels di sana. Two Sons Bistro memang terkenal dengan hidangan kepah dan kupangnya. Kalau pergi sini, wajib pesan hidangan berkenaan tidak kiralah small pot atau big pot.

Two Sons Bistro (Kredit Imej: The Starling)

Rabu, September 07, 2022

Resepi Paprik Tauhu Telur dan Kedondong

Assalamualaikum.

Hari ini saya ingin berkongsi resepi hidangan menggunakan tauhu telur dan kedondong. Kelmarin, sewaktu buka peti sejuk, tengok ada beberapa tiub tauhu telur. Macam-macam resepi menggunakan tauhu telur yang boleh disediakan sebenarnya tetapi tiba-tiba pula jadi buntu tidak pasti hendak masak apa. 😂

Pada mulanya saya berhasrat buat egg drop soup letak tauhu telur. Tetapi, tekak tak rasa macam nak makan sup pula. Pandang-pandang keliling, nampak kedondong muda yang beli di Econsave. Banyak saya beli hari tu. Maklumlah, datang fasa craving nak cecah kedondong dengan cuka dan cili api. Ting! 💡 Kita buat paprik. Sedap masam-masam manis makan dengan nasi panas!



Wordless Wednesday - Refill

 

Single Origin Coffee Columbia, Single Origin Coffee Sumatra, House Blend Lungo 😊