728 x 90

Sabtu, 23 Mei 2015

Mashup Akim & The Magistrate Stacy - Mewangi My Lifetime

Siapa suka lagu Mewangi? Potret? Haaaa, mari merapat! Bayangkan dua lagu ni kita mashup dengan lagu lain yang tak kurang hebatnya. Bagi yang kurang jelas, mashup songs/music ni adalah apabila kita ambil bahagian-bahagian tertentu dari dua/beberapa lagu yang berbeza dan gabungkan menjadi satu gubahan baru.

Minggu ni saya sibuk gali idea, cari lagu-lagu yang sesuai untuk di mash up-kan. (Please excuse my language hihihihi). Ada projek sedikit. So, I came across #MashUpHotFM - Akim & The Magistrate dan Stacy. They sang a few songs tetapi yang paling memancing perhatian saya ialah Mewangi My Lifetime. Besssstttttt! A good combo! Kena sangat susunan muziknya. 

Selain itu, mash up Potret Someone Like You pun syiokkkk!


Credit


Jom tonton video kolaborasi Stacy dan Akim & The Magistrate untuk slot #MashUpHotFM.  Klik pada pautan di bawah ye.


Dah dengar? Suka tak?


Psst! Tak sabarnya nak balik. Panas terik kat luar ni.


43 ulasan:

  1. SS nak tuju lagu ni boleh? Nak tuju kat Jay Emm... Sebab Jay Emm pon suka lagu ni... He He He... Dengan ucapan walaupun awak bucuk tapi awak sentiasa wangi dihati saya... keh keh keh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik tetap wangi di hati tu yang mahal!

      Padam
    2. JM, SS kata JM busuk..
      hahahaha...

      Padam
    3. SS cayang!!!!! mcm mana u tahu i suka lagu ni....aduhhhh...terharu meh....first terharu sbb u tujukan lagu ni utk i...second...u tahu i suka lagu ni walhal i x pernah ckp kat u tapi u know my taste...ohh....thank u laling...meh nk kiss sikit...yuhuuuuuuuu

      Padam
    4. habislah....dh tak ada rahsia lagi..semua org tahu SS kekasih hati Jay Emm kih kih kih..ehh ye ke?

      Padam
    5. ZF....sweet? pernah rasa? heheheeh

      Padam
    6. Suida...biarlah SS nk kata JM busuk ke buruk ke...huduh ke...SS tetap di hati kah kah kah....'JM dah sakit!!!!!'

      Padam
    7. Kalu Suida yang busuk... SS tak nak... Kah Kah Kah...

      Padam
    8. hehehe kak JM dengan rela hati terima panggilan busuk dari SS.. aloloo siannya...

      Padam
    9. Itu busuk-busuk sayang manja namanya :)

      Padam
  2. Nak BW pun tersengguk2, apatah lagi nak buka Utube. Huarhhhhhhh!! :'(

    BalasPadam
  3. membusuklah tggu loading.. hahaha...ini kira gabung lagu tu sikit, lagu ni sikit kan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang menunggu pon busuk.... Kah Kah Kah...

      Padam
  4. Sis JM suka semua lagu Akim dan Stacy nih.....Stacy skrg makin anggun!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhhh memang minat diorang ye :)

      Padam
  5. tapi kalau lagu mashup or mixup ni belum pernah dgr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudi-sudikanlah dengar, sis! Not bad :)

      Padam
  6. Cantik pulak stacy dalam gamba ni..hehe..salam perkenalan farah =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat berkenalan, zarith. glad to get to know u :)

      Padam
  7. sedap lagu mewangi kan sekarang lagu potret pula, all the best buat akim :)

    BalasPadam
  8. Kat office x boleh nak dengar..nnti Cik Mimie dengar ye :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan lupa dengar. Nanti leh ajak tunang Cik Mimie duet dan jamming sama :)

      Padam
  9. best eh?? kita suka lagu akim sekarang... nnti nak dengar yang terbaru!

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. sampai sekarang masih dominasi tangga atas carta2 lagu di radio :)

      Padam
  11. best sgt lagu couple ni.. heheh

    BalasPadam
  12. belum dengar..mesti nak dengar juga..mesti best kan kak.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenalah mash up nya tu! Tak berterabur :)

      Padam
  13. walaupun ayu xsuke hakim tu
    tapi ayu suke tahap nak pengsan dengar lagu potret tauu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Satu geng la kita. Akak kalau akim sorang tak minat. Ada 'The Magistrate' kat belakang OK. :)

      Padam
  14. cukuplah Fahrin Ahmad patahkan hatiku.. Akim pun nak siat2 jiwaku juga..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah ayat ni buat akak gelak besar
      nyanyi lagu Mas Idayu sikit
      ♪♫ robek hatiku...oh..oh...robek hatiku ♫♫

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...