728 x 90

Khamis, 18 Jun 2015

Cekebon Tersentuh di Pagi Ramadan

Assalamu'alaikum.
Salam 1 Ramadan. Selamat menunaikan ibadah puasa. Dah baca doa untuk 1 Ramadan? Kalau belum boleh klik sini. Kita baca sama-sama.

Pagi tadi selepas Subuh, saya memerap dalam bilik buat kerja editing. Dah pukul 10 lebih baru keluar gi intai Cekebon.

"Kak, ada surat poslaju. Nek Piah yang ambilkan." (Referring to jiran sebelah rumah tempat surat-surat saya selalu 'mendarat'.)

Saya ambil surat tu dan letak depan Cekebon.

"Kawan blogger bagi hadiah ye? Nak tengok." Cekebon seperti biasa, excited nak intai-intai kandungan surat/parcel saya :)

"Bukaklah. Surat Bon tu."

"Huh? Surat apa?" Cekebon hairan. Kebiasaan surat-suratnya yang dialamatkan atas nama saya, surat-surat urusan penting.

"Bukak jelah." Pesan saya sebelum keluar rumah sebab kena berurusan dengan pak cik potong rumput. Rumput kat rumah ni kalau biar dua tiga hari lagi dah boleh jadi Safari Park!

Sepuluh minit lepas tu, saya masuk balik. Cuba teka mestika hati saya tengah buat apa? Well, Cekebon duduk atas sofa dengan kandungan surat yang saya suruh buka tu. Muka tengah tahan sebak. Mengapa pulak pagi-pagi Ramadan ni dah sentap? Sedih ke? Haaaa,...sape buat Cekebon tersentuh ni?! Tungguuuuuuu!

Nantikan sambungannya :)

46 ulasan:

  1. alamak, tak sabarnya.. jangan2 blogger bagi hadiah kat cekebon..

    BalasPadam
  2. ishh..saspend je tau....beriya2 nak tahu isi nya..sambung lak!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihih coming coming. Petang sikit ye :)

      Padam
    2. dah datang tapi x de lagi :-)

      psst : sis JM dah tahu siapa gerangan orang itue :-)

      Padam
  3. ni sebak kerana gembira ke sedih ni...auntie Cekebon..jgn sedih2...JM dan SS kan ada

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah... Kanda SS kan ada... he he he...

      Padam
    2. Yes,..Kanda SS & Sis JM memang adaaaaa :)

      Padam
  4. Iskssskkss2.... Sapa laaa buat My Dear Cekebon sebak tu? Saje laa tu nak buli Cekebon... Memang cari pasal!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ehh...mcm tau jerrr sape yg buli tuhhh.....hik hik hik

      Padam
    2. Sapeeee? Sapeeeeee? Beritahu cepat! Biar SS cium dia laju2.. Keh Keh Keh... Batal pose tak berciom? He He He....

      Padam
    3. cium kat tempat lain x per jgn cium kat mulut

      Padam
    4. Hahahah pandai Sis JM jawab ;)

      Padam
  5. safari Park..?? kak nak pi jugak... hoyeah ~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi zirafah, badak semua tak datang lagi :)

      Padam
  6. Ehh.. kak, teuja no nak tahu isi selanjutnya,,, dup dap dup dap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi dup dap dup dap tu! Petang kang up entri sambungan ;)

      Padam
  7. yang happy ke sedih nih? tak sabar nak tunggu sambungannya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, happy. Terharu je lebih hikhikhik

      Padam
  8. wauuu...bukan senang nk sentuh hati seseorang ni...mesti ada sesuatu yg best tu kan farrah....hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah, Sis D. Ada someone dah touched hati Cekebon :)

      Padam
  9. Balasan
    1. Apa yang kena suspend tu, Mar? Hihihihj

      Padam
  10. cepat sambung kak Farrah..nak tahu nape Cekebon sebak pagi-pagi mulia ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah rasanya ada yang dapat agak :)

      Padam
  11. mcm drama tv plak..bersambung.....

    BalasPadam
  12. Kenapa dengan Cekebon..Sapa buat Cekebon sentap pagi2 tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak angkat maya dia, Cik Mimie :)

      Padam
    2. aha..sis JM tahu siapa org tu

      Padam
  13. Balasan
    1. ooo dah agak mesti ada yg bagi hadiah kat cekebon ni.. akhirnya terjawab mbak jambu gihihi

      Padam
  14. untung kak Farah rumah ada gak pak Cik cabut rumput... sini xada ekin nak cabut sendiri huhuhu xpndai n xlarat la bnyk gitu... semak dah belakang rumah berbnyi mulut murai mengumpat nasib la sabar jah la mampu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat sini pun susah nak cari tukang potong rumput yang sesuai dan leh buat kerja ikut satisfaction kita, kena buru sana-sini :)

      Padam
    2. ooo... ekin sini xada yg mesin rumput dalam pagar rumah kalau luar rumah tu ada la

      Padam
  15. Macam tahu je siapa yang hantar surat tu.

    BalasPadam
  16. alamak.. dah x surprise.. sebab CT dah baca entry latest dulu ahak..

    BalasPadam
  17. suspend bunyi tu
    apa yang buat dia tersentuh tu

    BalasPadam
  18. dah bace dah xsuprise da
    xleh nak lawat blog akak hari2
    bz sgt ha

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...