728 x 90

Selasa, 12 Januari 2016

Bit off more than I could chew,..

Assalamu'alaikum,

Hari ke 12 untuk 2016. Saya masih tercari-cari langkah. Nak urus hidup, urus kerja, urus itu ini. Semuanya chaotic. Rutin harian belum cantik rentaknya. Memang asyik terkejar-kejar.

Seiring dengan bermulanya sesi persekolahan yang baru, saya mula dibebani dengan KERJA. Yelah, budak-budak dah mula sekolah, mulalah kelas pondok saya. Hujung tahun lepas lepak santai je. Kalau ada kelas pun cuma kelas budak calon peperiksaan dan kelas intensif bahasa. Sekarang ni baru kelam kabut nak cari feel dan semangat rajin. Semangat,... Mana semangat?!

Kemudian, bermula 2016 ni saya terlibat dengan beberapa tugas tambahan. Ambil job editing lagi. (Meskipun setiap kali selesai kerja edit-mengedit, saya janji pada diri itulah yang terakhir huhuhuh) Dapat several tasks untuk party planning and agreed to help a friend of mine untuk kendalikan kelas public speaking.Why did I agree to this?! Saya ada 48 jam ke sehari?

Petang semalam, selepas selesai shopping barang dapur dan keperluan rumah, saya dan Bott duduk sekejap lepas lelah. Saya pun intailah blog. Masa tulah baru perasan banyak entri saya yang tak berbalas komen-komennya. Kesian kawan-kawan 'datang rumah', tuan rumah menghilang entah ke mana. Bukan itu sahaja, banyak blog kawan-kawan yang dah lama saya tak jengah. Time flies very fast. Saya rasa saya tangguh operasi blogwalking beberapa hari je,..rupanya dah nak masuk berminggu-minggu. At this juncture, I finally realized,... 
I bit off more than I could chew. 
Simply have too much on my plate right now!

I need to get my life on the right track. Sabar ye kawan-kawan, adik-adik semua. Saya bukan sombong atau lupakan kalian. (Memang tak lupa! Dalam bilik kraf tu tengah bersepah barang-barang sebab saya tengah 'kumpul' hadiah-hadiah untuk you all) Cuma saya sendiri yang busy tunggang terbalik heheheh 

Mode: Kaki tergantung
Time sibuk fikir macam mana nak jadi super organized ;)

Mammamia Gelato Italiano

...sambil berfikir tu, sumbat ni dalam mulut ;)

Have a great day!

 

68 ulasan:

  1. sedapnya aiskrim tu.. Kak Farrah nak sikit :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Abis sudah! Tiada walau setitik pun berbaki, Cik Mimie :)

      Padam
  2. Samalah, Cik Mimie pun tenggang terbalik jugak ni.. tengah susun jadual agar lebih kemas sikit.. huwaa... banyak betul keje..hukhuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mari bersama-sama kita susun jadual, Cik Mimie. Kita boleh!!

      Padam
  3. busy busy Farrah pun, januari ni dah up 14 entri.. hebat!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi up entri je sempat, Intan. Balas komen tak dan ;)

      Padam
  4. Dah ramai ni yang tunjuk makan aiskrim mamammia. Nak kena rasa jugak ni. Hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa nanti ada peluang cuba rasa. Best! Banyak flavour! :)

      Padam
  5. Oh wow..part aiskrim tu x bleh tahan tengok..sedapnya..takpe, kak farrah..selesaikan semua kerja dulu dan cri masa utk bw or balas komen..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aiskrim tu memang dap dap dap, Wana. Nyaman je masuk tekak! Insya Allah, akak dah selesai urusan kita 'lepak' sama ye :)

      Padam
  6. take ur time kak farah.. :)

    sedap ice cream tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ice cream tu memang wallahhhhh! yummy! :)

      Padam
  7. farrah...kaki tergntung sebab kusi tinggi sgt ehhhhh.....hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya betollll! 2 sudu aiskrim utk Sis D. Saya dah makankan.
      Hihihi saya ni kan 'pendekar' (sila baca dengan gugurkan dua huruf terakhir. Itu yang tergantung terkitai-kitai tuh ;)

      Padam
    2. hahahahaha....kita jgn anggap kita pendekar farrah...anggp jer kusi tu tinggi....mksdnye semua org akan menghadapi masalah yg sama kalau duduk kusi tuhhh.....keh keh keh

      Padam
    3. Kahkahkah saya suka! Saya suka! Belanja lagi dua sudu eskrim! Betul-betul! Kerusi tu yang tinggi! :)

      Padam
  8. sy pun sama....kdg mmg xsedar masa berlalu....kerja pulak makin menimbun....bw pon mana yg sempat jer....kdg komen pun xsempat nk reply......huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sis D lagilah kan,...madang outstation je. :)

      Padam
  9. yg penting keep on blogging ;-)

    BalasPadam
  10. semoga dipermudahkan semua urusan sis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak-banyak, sis :)

      Padam
  11. the best never rest ! kipidap akak. may Allah ease evrything. ^^

    terliuqq tgk eskemm tuu hiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Jie. Heheh aiskrim tu memang menggoda kan :)

      Padam
  12. ini betul, sibuk macam mana, makan jangan sekali dilupakan ;P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tepat sekali! Hahaha makan tak leh lupa ;)

      Padam
  13. tapi apa2 pun kitaaa makan eskrim dlu.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. akak nak tower boss, CT...nak tower boss,..

      Padam
  14. tak mrajuk la kak.. biasa la tu kadang2 kita sebuk kan.. kena utamakan mana yg lg penting..

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju , kadang yana pon rasa dah abaikan blog tapi tak pelah .

      Padam
    2. Betul. Kita utamakan yang penting-penting dulu ye...nanti dah setel, kita sambung lepak balik :)

      Padam
  15. yana pon tengah susun hidup yana sekarang ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Marilah kita sama2 menyusun hidup! :)

      Padam
  16. Yes.. ice cream is alwiz de best solution as ice cream is my best buddy too.

    BalasPadam
  17. Sambil berfikir, sambil mulut disumbat, itu memang best...

    tak pe Kak Farrah,, pelan2 kayuh ea kata orang tetua.. orang memuda macam Firah pulak cakap, relax.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi lagi best kalu tak berfikir... just sumbat mulut je... he he he...

      Padam
  18. Salam singgah petang Farah...samala dengan MD awal tahun 2016 ni betul² sangat sibuk...

    BalasPadam
  19. sis... jangan risau... semua kerja tu Allah dah susukan pada kita. Kita memang sikit pun tiada daya melainkan dayaNya. cuba amal zikir Ya Baari' sis 1000x sehari... insyaaAllah Dia akan susun atur semua kerja2 kita yang melambak.... masa Dia punya, Dia Ya Rashid sangat pintar dan cerdas, 24 jam Dia boleh susun seluruh alam ini sehinggan sekecil-kecil makhlukNya insyaaAllah hidup kita yang apa la sgt ni kan... semudah Kun Faa Yaa Kun Dia uruskan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Allah, Sis Sheila. Terharu benar saya. Saat tengah kelam-kabut begini, Allah hantar Sis untuk ingatkan dan bantu saya :) Terima kasih banyak-banyak ye. Insya Allah, saya akan amalkan zikir tu.

      Padam
  20. Super duper bz KAK.. Saya ddk rmh goyang kaki 2minggu.. Hihihiii.. Gmbr last tu.. Yummy.. Moga segalanya dipermudahkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bestnya goyang kaki... SS goyang kepala... ha ha ha...

      Padam
    2. Hahahah dah sampai goyang kepala tu nape?

      Padam
  21. biasa lah tu kak, dahla spesis yang tak reti say no ni kan..kdg2 tak larat tp x smpi hati nak hampakan orang.

    BalasPadam
  22. have a great day too, kak Farrah! kita tggu tau org dtg umah kita :D kihkihkih, btw kita pon mcm kucar kacir sikit masuk2 2016 ni...maybe kena plan ahead of time, baru lah x menggelabah, kita menggelabah giler, and still cant organise everything...i hope, I can change! hihihihi :D

    BalasPadam
  23. sedap tengokkk makanan kat atas tu

    BalasPadam
  24. biasanya hujung tahun dengan awal tahun
    masalah camni mesti jadi
    takpe...slow2. paham. saya pun gitu juga...haha

    BalasPadam
  25. aiskrim tu menganggu keimanan lah
    rasa nak sikit aje. boleh dak? huhu

    BalasPadam
  26. kan. awal2 tahun pun saya maca huru hara dan sibuk sikit.. tu pun ada lagi yang tak dan buat..

    BalasPadam
  27. Pelan2 kayuh. semoga dipermudah kan segala tugas dan komitmen ^^

    BalasPadam
  28. Saya pun sama kak farah. Komen tak berbalas, bw juga agak kurang... Entri pun semakin sukar untuk dilancarkan bagai membuat album sulung.... Huhu apapun semoga kak farah jumpa semula rentak menyusuri perjalanan hari hari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalu ada album sulung SS nak beli... he he he..

      Padam
  29. Saya pun busy macam kak Farrah juga. Ughhhh, banyak lagi benda yang kena selesaikan.

    BalasPadam
  30. hehehe dari apa kak Farrah cter pun nampak kelam kabutnya ha. kita pun sama kak Farrah. rasa macam arrghhhh nape bulan ni serabut sangat! gaduh la, cari keje la, semua benda.

    apapun, semoga semuanya berjalan dengan lancar. sedap tgk aiskrim tu. omnomnom

    BalasPadam
  31. Cantik kasut.. nak pinjam boleh? He he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni kasut tayar lori namanya,..saya kan jalan sepah,.kena pakai kasut cenggini supaya tak jatuh ;) nak pinjam? kasut SS 10 kali lagi cantik & hemsem!

      Padam
  32. Chaiyok Cikgu.. Semangat! Semangat!

    BalasPadam
  33. SS faham kesibukan cikgu tu... Pelan2 ok...

    BalasPadam
  34. When you STRESSED u need DESSERTS.. He He He...

    BalasPadam
  35. Mammamia Gelato Italiano tu memang mengiur kan.. Kalu laaa dapat disumbat ke mulut SS.. Alangkah happy tummy happy me... he he he...

    BalasPadam
  36. ayu lagi la kak farrah
    berbulan2 xdtg jenguk rumah sndri
    apa lagi rumah orang nie...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...