728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Selasa, 23 Februari 2016

25 THINGS THAT MAKE ME HAPPY

Assalamu'alaikum,

Saya ditag oleh adinda Yana (The Kehalusan Kelembutan)  untuk entri ini. Thanks so much, Yana. 25 perkara yang buat kita gembira. Fuhhh! Banyak sebenarnya! Saya ni jenis benda-benda kecil pun boleh buat saya happy berhari-hari. Makanya, saya senaraikan apa yang terlintas di kepala buat masa inilah ye,...


What to do?
Create a new post + Insert picture above 
List 25 things that make you happy 
Mention the blog that have tagged you 
Tag at least 5 bloggers & make sure they know they've been tagged! 
Share your favourite quote of the week! (if none, then it'll be okay)



25 Things That Make Me Happy
  1. Coffee..good quality coffee,..hot coffee,..iced coffee
  2. Chocolates and ice creams
  3. Beli barang dan peralatan kraf
  4. Berjaya siapkan projek kraf mengikut deadline
  5. Layan blues jiwang tangkap leleh dengan si Kapok
  6. Beli aksesori untuk si Kapok - guitar picks, string, strap
  7. Baca buku yang boleh bawa saya keluar dari dunia saya ;)
  8. Berpeluang untuk kenal/belajar/experience budaya orang/tempat lain
  9. Bau semerbak kek dan biskut yang sedang dibakar
  10. My cooking/baking experiment is a success
  11. Listening to my favourite songs
  12. Watching my favourite tv shows
  13. Lukis cendawan
  14. Tidur yang cukup
  15. My own ME TIME
  16. Spend quality time with my BFF, si Bott 
  17. Food hunting with Bott
  18. Duduk diam-diam, tenangkan diri dan berehat dalam gelap. Saya ni spesies nyctophilia
  19. Layan kerenah si Yuri
  20. Baca komen-komen di FAMF Tower
  21. Terima hadiah/ole-ole
  22. Senyuman Cekebon
  23. Cekebon happy 
  24. Being with my loved ones
  25. A handsome payment untuk kerja/projek yang saya buat

Quote of the Week


Dengan senyuman, saya tag:


57 ulasan:

  1. Baca komen2 memang boleh buat kita happy. Hihi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. same to me Ana...psst..Ana..sis JM dah pos eh

      Padam
  2. Nombor 10 tu sama lah kita. Ahaaa. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul..lagi bila tengok orang makan sampai habis

      Padam
    2. Haaaa itu kegembiraan sebenar :)

      Padam
  3. Simple things give joy kan.. lukis cendawan tu memang bole belaku sebab dulu suka lukis cactus :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi boleh kita lukis sebelah menyebelah :)

      Padam
  4. waaahhh!! Farrah tag saya.. thanks farrah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana tau boleh hilangkan stress Intan,..nasib baik Intan datang sini. Saya lupa nak beritahu :)

      Padam
  5. owh Farrah loves coffee ye.. same to me..

    BalasPadam
  6. Saya x gembira lukis cwndawan sbb lukis tak pernah jadi. Haha ..

    BalasPadam
  7. semoga gembira selalu...cute mushroom..

    BalasPadam
  8. kekadang suka minum kopi jugak..no.2 pun suka jugak..semoga sentiasa ceria dan happy selalu..

    BalasPadam
  9. No 2 pun memang fav saya lah! And of course food hunting jugak! Haha

    BalasPadam
  10. Kah kah kah... kna juga ke...

    BalasPadam
  11. Jawapan saya sama seperti di atas...

    Ha ha ha... aci tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. X aci! Kopi pes! Potong markah!

      Padam
    2. mana leh sama..xkan Huda happy kalau cekebon epy

      Padam
  12. No. 2
    no. 9
    no. 14
    no. 15
    no. 17 (cuma bukan dgn kak bott lh sbb tak kenal kak bott).
    No. 20
    no. 21

    BalasPadam
  13. No. 2
    no. 9
    no. 14
    no. 15
    no. 17 (cuma bukan dgn kak bott lh sbb tak kenal kak bott).
    No. 20
    no. 21

    Ha 7 dah ni sama...
    so lagi 18 nnt saya cari...

    Hi hi hi

    BalasPadam
    Balasan
    1. senangnya kak huda XD main tulis no cenggitu je kahkah

      Padam
  14. hihihi, memang banyak kan perkara yang boleh buat kita happy banyak sangat kadang tak terlintas nak tulis

    BalasPadam
  15. yana pon suka lukis cendawan masa sekolah ritu , tapi tak secantik kak farrah punya

    BalasPadam
  16. coffee suka tapi oleh kerana terlebih miunum masa study dulu dah asyik sakit kepala terpaksa lupakann incik coffee<:

    BalasPadam
  17. benda-benda kecik yang boleh buat kita hepi..not to be taken for granted kan..hehe

    BalasPadam
  18. Terima kasih kak tag sy :)) Rasa mcm tak percaya pun ada. Heheh, nanti ada masa mekja buat eh. Ngeh

    BalasPadam
  19. 26. Buat kerepek ngaku di raya cina... He He He.,

    BalasPadam
  20. 27. Masak guna non-sticky pan... He He He

    BalasPadam
  21. Saya suka sangat tulisan kak Farrah! Cantik dan comel sangat-sangat :D

    BalasPadam
  22. no 9 and no 10 :) ~ same here.
    i will be very happy!

    BalasPadam
  23. sib baik x kena tag..jika x ntah bila nk up entri tu

    BalasPadam
  24. suka gak minum Coffee..tetapi skrg dah tak boleh minum..ada org x kasi huhuh

    BalasPadam
  25. coklat n aiskrim tu sis JM x suka sgt..mgkin sbb tu bila g check gigi baru2 ni Dr ckp gigi x byk rosak...kembang hidung i

    BalasPadam
  26. frust sbb puas cari brg kraft tp x byk kat area putrajaya..sejak kenal Farrah n SS..sis semakin minat buat brg craft ni

    BalasPadam
  27. pergh..mesti byk tempahan brg craft tu kan

    BalasPadam
  28. ahakss..no 5 tu...si kapok masih sihat ke...dulu tali nya putus kan

    BalasPadam
  29. baca buku? fuhh its my enemy

    BalasPadam
  30. yes..alau ibu happy..kita lah yg paling happy

    BalasPadam
  31. same to me..terima ole3 buat i senyum sampai linge

    BalasPadam
  32. kalau sis JM lah kan...mmg x dpt lah nak senarai sampai 25 tu..10 pun belum tentu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...