Khamis, November 12, 2015

Ayam Panggang Perap Sate

Ini menu malas masak. So, tak ada resepi nak dikongsi. Ayam saya beli di Kedai Daging HS Nada (seperti yang pernah saya ceritakan di sini). Saya memang pilih ayam sate. Maknanya potongan-potongan ayam telah diperap dengan rempah perapan sate. Wangiiiiii!

Tidak seperti ayam pandan bakar yang saya sediakan sebelum ini, ayam perap sate saya bungkus dalam kerajang aluminium (aluminium foil) terlebih dahulu. Barulah dipanggang/dibakar di dalam oven selama 30 - 40 minit. Hasilnya, isi ayam yang lembut dan berjus, sedia untuk dinikmati :)


Ayam Panggang Perap Sate

Selasa, November 10, 2015

Buat Febreze Sendiri Yuk!

Ini lebih kepada gali-gali entri lama. Tengok search keywords hujung minggu lepas, ada yang cari diy febreze - 'cara buat febreze sendiri' dan 'cara buat febreze with downy'.


Isnin, November 09, 2015

Peanut Butter Toast yang Mengenyangkan!

Assalamu'alaikum. Hari dah petang baru saya berpeluang jengah blog. Belum terlambat lagi nak ucap selamat memulakan minggu baru! Moga minggu ini lebih ceria dan happening. Terima kasih banyak-banyak pada yang telah datang berkunjung sepanjang hujung minggu dan tinggalkan banyaaaakkkkkk komen meskipun saya tiada di tower :) Nantikan kunjungan balas saya ye.

Dah minum petang? Roti bakar di bawah ni sebenarnya lebih sesuai dijadikan hidangan sarapan pagi, tetapi inilah yang saya mamam untuk minum petang semalam. Pukul 3 lebih perut dah berdengung dan berlubang! Nak buat apa pun tak larat heheheh

Jadi, saya korek peti ais dan buat this simple treat - peanut butter toast with orange and banana slices