NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Isnin, 5 Mei 2014

Sesal Separuh Nyawa - Alyah

Saya baru beberapa kali dengar 'single' terbaru daripada Alyah di radio.

Mana harusku hamparkan 
Rindu tiada kesudahan 
Sesal biar separuh nyawa
Takkan hilang

Masih terasa nafasmu
Lembut menusuk jiwaku
Dengan dihembus bayu
Membawa khabar rindu

Asyik humming chorus lagu ni sepanjang hari. Secara peribadi, saya rasa kekuatan 'Sesal Separuh Nyawa' terletak pada gubahan melodi dan cara Alyah membawakannya. Dari segi lirik pula, straight to the point. Tak ada bahasa atau kiasan berbunga-bunga.
1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...