728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

20 Februari 2017

Ahad, 9 Ogos 2015

OBSES la pulak!

Mula-mula 'Mewangi'. Lepas tu 'Potret'. Kali ni 'Obses' pulak! Tahu tak saya cakap tentang apa? Siapa lagi kalau bukan Akim & The Magistret.

Pagi ni, buka inbox bertubi-tubi e-mel dengan 'kata kunci' OBSES. Puas akak korang ni gosok-gosok mata dok fikir apa yang obses sangat tu? Rupa-rupanya adik-adik gehtar hantar request minta chord mudah lagu Obses nyanyian Akim & The Magistret.

Amboi, dahsyat sungguh penangan Akin dan barisan magistretnya! Single baru keluar, dah terus sizzling hot. Rasa-rasanya lagu ni akan berhantu macam dua lagu sebelumnya tak?

Chords belum keluar oven lagi. Bagi yang hantar requests tu, bersabar ye. Akak ada komitmen lain yang perlu dilunaskan terlebih dahulu. Kita layan lirik dulu. Nak dengar? Cari di youtube ye.

Lirik Lagu Obses - Akim & The Magistret

Menghitung detik dalam kesedaran
Menunggu masa untuk lena
Memintal mimpi di kamar beradu
Hanya mahu tunggu bayangmu

Sambut rinduku
Pejamkan mata aku untukmu

Pagarkan resah tanamlah indah
Kan memeluk kau dengan erat
Bunuhlah benci dan kisah lalu
Merakam tenang tersenyumlah
Kau bersatu di dunia ini

Ohhhh
Sambut rinduku
Pejamkan mata aku untukmu
Rebahkan semua
Nantikan aku kan datang padamu

Sambut rinduku
Pejamkan mata aku untukmu
Rebahkan semua
Nantikan aku kan datang padamu

Sambut rinduku
Pejamkan mata aku untukmu
Rebahkan semua
Nantikan aku kan datang padamu

DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.

60 ulasan:

  1. Balasan
    1. Obses sangattttt! Hihihih

      Padam
    2. obses lagu ke obses Akim ? mehahaha..

      Padam
    3. SS nak tuju lagu ni kat Jay Emm boleh? Sebab Jay Emm faham apa maksud Obses! ;-)

      Padam
  2. Balasan
    1. Adik-adik gehtar yg nak chords gitar senang. Diorang tahu akak tua ni klu buat chords nak yg mudah jari petik je :)

      Padam
  3. rasenya saya belum dengar lagi lagu akim ini..tp pasal akak da bgtau..saya start nak search ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gi cari,.. byk dah video lagu ni kat Youtube :)

      Padam
  4. xdgr lg lagu ni.. mcm kene dgr jee.. haha..
    lagu potret ngn mewangi best

    BalasPadam
  5. assalamualaikum farah, aduh tak reti kaknoor kalau lagu lagu ni
    saje singgah tanya kabar farah sbb kaknoor lama tak singgah sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam, Kak Noor. Hihihi terima kasih byk2 sudi singgah sini. Tahu Kak Noor busy. :)

      Padam
    2. Kak Noor cuma tahu lagu Nasi Goreng Bubur Kacang je... Keh Keh Keh..

      Padam
  6. Sekali pandang macam OBES.. amboi, kata jual vitamin kan, haruslah nampak tentg kesihatan aja.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha orang jual vitamin la katakan :)

      Padam
  7. Balasan
    1. Apa yg awesome tu, Huda? :)

      Padam
    2. awesome lah.. akak kan kreatif...
      kita tak ada bakat.

      gunting straight line pun senget.

      gam pun berkedut...
      huhuhuhu...

      Padam
    3. Alaaa janganlah cakap macam tu...rendah diri sangat tu. Huda belum tengok senarai benda yang akak tak pandai & tak tahu buat! Heheheh

      Padam
  8. Teringin nk dgr kak farah main gitar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi tak yah teringin sangat,..nanti menyesal! :)

      Padam
    2. Cepat ar akak... rakam skit bagi dengar...
      wasap ea kat saya...
      hehehe

      Padam
    3. Tak payahlah. Kang mimpi ngeri pulak hihihihi

      Padam
    4. nanti kalo CT serbu rumah.. bleh request main gitar kan ? hehe..

      Padam
  9. belum dengar lagi
    tapi asben kate sedap
    ayu mmg suka lagu potret dan mewangi
    mmg sedap
    dulu ayu tak suka pon akim ni
    tapi sekarang obses pulak
    heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi sesuai benor penggunaan obses di situ :)

      Padam
  10. baru tahu bila Farrah bagitau ni.. (Nampak sangat tertinggal keretapi laju)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tertinggal keretapi bab2 begini tak apa, Intan :)

      Padam
  11. chord guitar untul lagu2 ni Farrah cipta sendiri ker?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang telinga dapat tangkap, cipta sendiri. Yang complicated, selalunya guna apps utk detect chords then tukar ke chords mudah :)

      Padam
    2. haaaaa tudia.. CT tau chord C saja.. okaaay..

      Padam
  12. hebat Farrah ni.. siap jadi "cikgu" muzik lagi... ramai anak murid tengah menunggu tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik cikgu muzik tak de tauliah. Cukup haribulan, murid kena berhenti belajar sebab cikgu tau sampai situ je :)

      Padam
    2. memey gitulaaa Akak DP.. serba boleh Kak Farrah kite ni..

      Padam
  13. xprnah dgr lg lagu ni.....nnti nk gugel heheheh

    BalasPadam
  14. ni yang buat nak cari lagu nih.. tak pernah dengar lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba cari,..mana tau kena ngan citarasa Eyda :)

      Padam
  15. macam2 tajuk lagunya.. yang pastinya ringkas dan padat maksudnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah kan,..tajuk lagu diorang semua sepatah sepatah :)

      Padam
  16. Lagu mesti best mcm lagu potret dan mewangi ni

    BalasPadam
  17. best akim & the majistret ni.
    aida minat lagu2 nyer...
    akim semakin matang dlm nyanyian :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun suka lagu2 Akin & The Magistret ni....

      Padam
  18. Wah, nak dengar lgu ni.. mana tau obses jugak..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh mana tau terobses kan,...

      Padam
    2. Aahhh....hahaha abis la kalau obses memang ari2 putar lagu tu je..hahaha

      Padam
    3. lagu Akim ngan Stacy tu dok bes.. hahaha sbb xleh terima combo Akim ngan Stacy =P

      Padam
  19. Wah makin obses dgn akim la lepas ni..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheeh nampak gayanya begitulah :)

      Padam
    2. hehehe Kak Farrah pun dalam hati ada taman..

      Padam
  20. Wana minat akim sejak AF lgi.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh akak pulak suka lagu2 Akim & Magistet ni je. Lagu Akim yg solo kurang minat.

      Padam
    2. lagu Akim yang inilaaaaaahhh.. yang dinamakan cinta.. tu je suka =P

      Padam
  21. walaupun hati terluka lagi kerana Akim.. tapi sebab lagu2 ohsem..
    teruskan juga sapport..

    BalasPadam
  22. laa. lagu rupanya. nt nak dnga laa. dahnyaa minat sgt ngn akim ni. hikhik ( ´ ▽ ` )ノ

    BalasPadam
  23. haha bkn sy yg obses itu. tak penah denga lg

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...