728 x 90
Assalamu'alaikum,

Currently away from my tower. Berehat daripada berblogging untuk sementara waktu. Entri-entri selepas ini sehingga hujung Mac, scheduled entry.

Insya-Allah, jumpa lagi nanti. Ada kesempatan saya balas komen dan blogwalking ye :)

Isnin, 11 Januari 2016

Imbas Kembali - Teman Sepanjang 2015

Kembara 2015 saya, FAMF Tower dan teman-teman. Hari berganti minggu berganti bulan, tower saya tidak pernah sunyi daripada kunjungan dan kata-kata mereka. Bukan jumlah komen yang sebenarnya jadi hitungan, tetapi keberadaan mereka, keramahan dan keceriaan yang dihulur amat bermakna. Mereka sentiasa adakan masa untuk ziarah saya, berinteraksi, beri pandangan, tukar cerita,..

1/12


Do not walk behind me,
I may not lead.
Do not walk in front of me,
I may not follow.
Just walk beside me and be my friend.

2/12

Friendship warms the soul.
3/12

A great relationship is about two things: First, appreciating the similarities, and second, respecting the differences.

4/12

Some people make your laugh a little louder, 
your smile a little brighter 
and your life a little better.
5/12

Life was meant for goof friends and good adventures.

6/12

It's exciting when you find part of yourself in someone else.

7/12
It's not what we have in life, but who we have in our life that matters.

 8/12

Be with someone who brings out the best in you, not the stress in you.

9/12

A friend is someone who overlooks your broken fence and admire your flowers.

 10/12

Friendship isn't about whom you've known the longest. 
It's about who came and never left your side.

11/12

Time and good friends are to things that become more valuable the older you get.

12/12

A good friend knows all your stories.
A best friend helped you write them.

Terima kasih banyak-banyak semua! 2015 sangat indah buat saya. Moga ukhuwah yang terjalin antara kita akan berkekalan, semakin erat dan diberkati Allah. Moga kita saling menjadi cermin buat satu sama lain yang dapat memantulkan kelemahan, khilaf dan kekurangan agar kita dapat baiki kelemahan masing-masing. Moga tahun ini kita dapat saling berkongsi rezeki lagi.


 Rasa-rasanya siapa 12 Tetamu Hebat 2015? Tungguuuuuuu!

81 ulasan:

  1. Moga ukuwah kita d alam maya brkekalan insyallah

    BalasPadam
  2. Pandai kak Farrah susun word puzzzle tu. Hehehe. Happy Blogging !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe berpinar gak mata nak menyusunnya, Nani :)

      Padam
    2. Klau saya susun dah kelaut KAK... :)

      Padam
  3. waaaaa......mula bulan 6 baru laa nama sy muncul di carta farrah.....hehheheheeeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bulan 6 baru muncul sebagai pengomen tegar,..sebelum tu dah komen2 manja :)

      Padam
  4. salam , glad to know you kak farrah, banyak yana belajar pasal kraft masak2 pon ada,
    :)
    yana kenal akak dalam bulan 10 kan, tapi macam dah kenal lama , terima kasih untuk semuanya kak farrah,.. *nangis jap*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedih!! Jan sis JM tangga ke 2 ;p..ehh..ke mana ZF ehh..lama menyepi

      Padam
    2. YES!!!! suka quote ni 'Just walk beside me and be my friend' of course i DO hihihih

      Padam
    3. yeay!! bulan blan Feb sis JM muncul kembali..suka baca blog Farrah sbb byk ilmu an resipi masakan astu cara nk buat kraft sendiri, blog bermanfaat bukan ngomong kosong

      Padam
    4. ahakss! bulan Mac muncul lg as top 1...JM tu bukan komen tapi suka main2 heee

      Padam
    5. bulan 4 pun si JM top one? harap2 Farrah x menyamfah heheeh..ntah thn 2016 ni leh cipta sejarah ke tak

      Padam
    6. Dear Farrah, terima kasih juga sudi jadi teman sis JM di alam maya...sis JM ni sebenarnya pendiam..kalau kita ada jodoh utk bertemu harap2 x bosan lah yek

      Padam
    7. Yana - touchingnya baca komen Yana. Akak pun berterima kasih pada Yana. Akak banyak belajar daripada Yana juga. Bila kadang2 akak 'lupa', ada je entri2 Yana yang akan sentak akak kembali ke realiti :)

      Padam
    8. Sis JM,..saya senyum, sengih, gelak, senyum balik baca ulasan-ulasan sis :)
      Terima kasih juga kerana sudi jadi kawan maya yang ceriakan hari2 saya. Thanks sudi datang blog ntah apa2 libang-libu saya ni :)

      Padam
    9. Tersengih baca komen sis JM eheheh, panjang nau!

      Padam
    10. saling ,melengkapi tak gitu kak farrah :)

      Padam
  5. cuma satu je wak nak tanya bolee?
    siapakah cik farrah ni sebenarnya? naper tak tunjuk rupa paras wajahmu untuk dikenang., huhu2

    BalasPadam
    Balasan
    1. wak follow lah insta kak Farrah, mana tau ada wajahnya di situ..hehe

      Padam
    2. @Wak Tiga Lalat - Saya ni ada susur galur Puteri Gunung Ledang yang disumpah. Gusar nanti ramai yang bermuntahkan darah tengok gambar saya heheheh Blog saya ni kan share pasal resepi, pasal kraf,..jadi tak relevanlah nak letak gambar saya. Lainlah kalau blog pasal fashion, lifestyle, travel, photography,..

      @Sal - Wak saja je tu...gambar akak kat fb dah jadi bahan analisa wak dah pun :)

      @Sis JM - alamakkk,...tak de duit kecikla nak belanja sis. Hutang dulu hahahah

      Padam
  6. Alhamdulillah...tahniah kepada mereka semua....MD november baru ada munculkan diri...hihi

    BalasPadam
  7. InsyAllah masa mengizinkan...akan memunculkan diri di setiap bulan....haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Niat MD tu pun dah cukup buat saya happy :)

      Padam
  8. nama saya macam roller coaster. kejap naik, kejap turun. ahhahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok lagi tu intan...masih ada lm list...bila nak masuk list dlm blog sis JM lak

      Padam
  9. Balasan
    1. Saya pun gumbira berpeluang kenal Intan :)

      Padam
  10. friendship never end. keep in touch yooo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Very2 true. Dont become a stranger, k. :)

      Padam
  11. Tahniah buat insan2 hebat tuu ^-^

    BalasPadam
  12. Entry throwback la ni kan kak Farrah... menggamit memori!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah,..mari kita sama2 throwback :)

      Padam
  13. tahniahhhh, kak.. ramai pengomen blog akak.. hehe anw, comel la kak akak Listkan guna gambar-gambar tu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Lissa. Blog Lissa pun apa kurangnya. Meriah gitu! :)

      Padam
  14. Memori indah untuk diingati...

    BalasPadam
  15. wahh kreatifnyaaa awakkk... harap harap tahun ini ain tercalon .hahhaa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi silakan...jemput luang masa di sini, Ain. Pencalonan dibuka sekarang heheheh

      Padam
  16. miahahaha... gigih betul kita study utk jawab teka silang kata tetamu hebat Julai tu.
    tak ingat kita jawab betul semua ke tak...

    hi hi hi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahah akak ingat orang tu siap study, gali entri2 terdahulu kan,...syabbbasss Huda! Kegigihanmu kebanggaan kami ;)

      Padam
  17. suka semua frenship quote tu...

    pssttt... apa lagi kak... magnet kan dia... or bookmark kan dia.
    hi hi hi

    BalasPadam
    Balasan
    1. How i wish akak ada masa utk magnet kan quotes tu. Nak siapkan hadiah u all pun terkedek-kedek lagi ni :)

      Padam
  18. 12 terhebat?

    conform lah sjm... sss... sym ...

    nhhas ... terkeluar carta lettew...
    hwaaa...

    BalasPadam
    Balasan
    1. r u sure Huda? ngeh ngeh ngeh..Huda...mis u!!!! sorry dear lama x singgah

      Padam
    2. Akak pun nak ulang soalan Sis JM utk Huda. R u sure, Huda? :)

      Padam
  19. terselit sekali je..jadilah.. nanti nak buat senarai pengomen tegar jugak ^^ hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terselit sekali ke,..tak terselit ke,..semua saya hargai! Selamat buat list pengomen tegar, Ros :)

      Padam
  20. saya macam biskut, kejap ada kejap takde...haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh macam biskut? Jadilah,..janji ada :)

      Padam
  21. don't worry kak Farrah, you'll never walk alone...hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fullamak! Tetiba akak rasa macam gagah ibarat pemain bola sepak masuk stadium before game ;)

      Padam
  22. uniknya..tak ada sekali pun nampaknya keluar nama blogger Etuza kan..tak apa..kurang agaknya datang komentar...bagi peluang kat blogger lain kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cikgu Etuza dah datang bertandang pun saya dah berbesar hati :)

      Padam
  23. alahai kreatifnya.. Anw Tahniah buat semua.. mampu skodeng je dari jauh..sob sob sob.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu apa sangatlah kreatipnya kalau nak dibandingkan dengan mummy.

      Padam
  24. Kak Farrah...rindunya... sorry lama x lepak kat sini.. busy sangat2 T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya Allah, rindu kat Cik Mimie juga! Maaf tau akak dah lama tak ke blog Cik Mimie. Nanti ada kesempatan akak terjah ye :)

      Padam
  25. Wah, nampak nama kita dalam carta2 tetamu kak Farrah..heee :)

    BalasPadam
  26. xder pon nama saya. nak nanges lah cam nih.. sob sob

    BalasPadam
  27. Alaa... comelnyer sis gambar2 tu camana nak buat yer... message sgt sampai... kreatif sgt. Semoga ukhwah ini berpanjangan.... :)

    BalasPadam
  28. comel2 gmbr setiap bulan kak Farrah buat! kretip betol ni :D

    BalasPadam
  29. yeay ada nama kita... terima kasih gak buat akak sudi datang berkunjung blog buruk ekin

    BalasPadam
  30. rasa2nya saya tak akan mampu tersenarai
    susah nak tembusi carta...hehe
    mampu tengok aje lah

    BalasPadam
  31. anyway all the bets tuk semua yang tersenarai ye

    BalasPadam
  32. Kebanyakkannya orang yang sama. hehe :D

    BalasPadam
  33. Tahun ni xdapat rasanya I nak kekal masuk carta.. maaf kakak, masa berblog terpaksa dikurangkan.. I will miss that moment mana sanggup tunggu loading setiap entry and hantar bom komen..

    BalasPadam
  34. dari semua tu I suka yg minion.. Hehe..

    BalasPadam
  35. kreatif la kak Farrah ni. jeles ittew. hahaha. tahniah pada nama yang tersenarai. rasanya dari tadi duk sebut tahniah je memanjang. luls

    BalasPadam
  36. Kalu one fine day.. SS tak tersenarai di sini... Tak bermakna SS lupa pada cikgu taw...

    BalasPadam
  37. Dalam banyak2 carta... Yang terakhir tu SS suka... Tak pernah nengok pen putih camtu... Putih tu suci...

    BalasPadam
  38. Friendship is not a lesson you can learn in the school... But you have not learned anything if You haven’t learned the meaning of friendship... :)

    BalasPadam
  39. Terima kasih Cikgu... Sudi terima kehadiran SS di rumah cikgu yang hebat ni...

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...