728 x 90

Khamis, 22 Mei 2014

Lagu Best 'Selepas Berpisah' - Fitri Hakim (OST Fajar Aiman)

Baru hari ini saya tonton drama Fajar Aiman di TV3. Jalan cerita macam menarik je. Lagu-lagunya pun boleh tahan. Antara lagu yang memancing perhatian saya ialah 'Selepas Berpisah' nyanyian Fitri Hakim. Syahdunya lenggok suara dia mendendangkan lagu nukilan Edry KRU ni.

Kebelakangan ini, saya memang suka lirik lagu-lagu Edry. Tanpa perlu menggunakan bahasa yang terlalu puitis & berbunga-bunga, Edry berjaya meninggalkan impak melalui bait-bait lirik yang dihasilkan. Seperti 'Andai Ku Bercinta Lagi' dan 'Romancinta', 'Selepas Berpisah' berjaya sampai ke hati pendengar melalui terjemahan rasa dan bahasa yang tidak 'complicated'. Kita digambarkan dengan perasaan lara si pemuda yang memohon agar dia dapat meneruskan hidup sesudah ditinggalkan cinta hati. So touching! Saya kongsikan liriknya di sini ye,...

Lirik Lagu SELEPAS BERPISAH - Fitri Hakim
Ciptaan : Edry Abdul Halim
Hakmilik Rakaman : KRU Music Sdn Bhd

Dapatkan kord gitar 'Selepas Berpisah' di sini.

Tersentak hatiku bila kamu luahkan padaku
Hasrat untuk putus dari terus menyayangi aku

Kau bilang dah punya insan lain yang mahu mengganti
Memaksa ku tanpa relaku

Selepas berpisah
Dapatkah ku jatuh cinta lagi?
Setelah didusta rasa yang paling ku percaya

Namun ku pasrah untuk melepaskan dikau pergi
Ku mohon kau doa ku mampu bernyawa selepas berpisah

Bagaimana aku bisa sembuh dari parah ini?
Ataupun ditakdir sepi hingga hembusan terakhir

Moga kau bahagia dengan dia sepanjang hayatmu
Biar aku berselubung pilu

Nak layan lagu ni? Cari di youtube, channel rasmi KRU Music. Kalau dah terpaut, boleh juga dapatkannya di i-tunes.

Lagu-lagu lain drama Fajar & Aiman



DISCLAIMER: Lirik lagu di atas adalah hak cipta / hak milik pengarang, penggubah, artis dan label muzik yang berkenaan. Seluruh media - termasuk lirik, 'guitar chords' & klip video yang terdapat di blog ini hanyalah untuk keperluan promosi dan evaluasi. Sokong artis/penyanyi/kumpulan kegemaran anda dengan membeli CD/nada dering/'caller ringtone' agar mereka dapat terus berkarya.



2 ulasan:

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...