NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.


Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat saya menulis entri ini, #lelakilangitbumi dah ada 20 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada #lelakilangitbumi? Baca #lelakilangitbumi dan pilih watak kegemaran anda --> #teamdiha atau #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam #lelakilangitbumi kelak.


Sabtu, 7 Jun 2014

Penanda Buku Comel

Last night, anak- anak didik saya belajar buat penanda buku. Just something fun for them to do sempena cuti sekolah. Pada masa yang sama, dapat asah kreativiti si cilik dan tingkatkan tahap kemahiran kawalan motor halus mereka (melalui aktiviti menggunting, melukis/ melakar corak). 



Oh, untuk mata, kami gunakan eyes stickers. Teruja mereka apabila saya beri peluang pilih sepasang mata untuk hias penanda buku masing-masing. Tetapi, dalam banyak-banyak jenis mata, pilihan popular yang menjadi favourite diorang adalah yang hitam berkaca tu ;)





9 ulasan:

  1. Waahh memang comellah .. :) nih kalau hantar ke koperasi sekolah dan jual, boleh laku ni ... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Bro HH. Saranan bergeliga tuh :)

      Padam
  2. kreatifnye.. comel pula tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, Fiza. Budak2 kecil memang akan excited buat bookmark nih :)

      Padam
  3. Cikgunya siap ada sticker mata yang mahal tuh!

    BalasPadam
  4. Saya pun suka mata yang tu..huhu.
    Tapi, brain saya x berapa function pulak sebab xtau cara lipat tu.
    nampak cam senang tapi tak terfikir.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak dah jumpa cara lagi senang nak buat bookmark ni, Shikin. Tak perlu lipat2. Potong aja bucu sampul surat, then hias :)

      Padam
  5. Comelnya penanda buku yanh Farah buat ni...memang kreatif hasil dari Farah ni...geram diana tengok tau...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...