728 x 90

Jumaat, 3 April 2015

Cendawan Shitake

Assalamu'alaikum. Salam Jumaat semua! Malam tadi tiba-tiba rajin nak check akaun Nuffnang. Intai keywords sekali. As usual, ada carian kord gitar, origami (kraf) dan resepi. Selain daripada lontong goreng, cendawan shitake pun 'masuk carta'.

Keywords 020415
Jadi, hari ini kita tengok resepi-resepi From Kitchen to Tummy yang berasakan cendawan shitake ye. Klik pada gambar untuk ke entri yang berkaitan.


Cendawan Shitake dan Sengkuang Tumis Mudah
Ayam Masak Cendawan
Epok-epok Roti
Mi Claypot Cranky Chucky


55 ulasan:

  1. kenapa la sedap sangat makanan2 tuh..huhu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhuk memang sedapppppp especially bg yg suka cendawan :)

      Padam
  2. berkenan dengan epok2 roti..nak cube la nnt..hihi

    BalasPadam
  3. alaaa....nape sedap sgt yg farrah ni tunjuk...meleleh air liur..huk huk huk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhikhik saya tak ada kari dap dap dap nak serve pada sis :)

      Padam
    2. Sama la ni leleh gak air liur ni...

      Padam
  4. perghh..Cranky Chucky...teringat kat Sponge Bob Crabby Patty..hehe..*drooling*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cranky Chucky tu resepi kawan saya. Dia akan masuk dapur dan masak setiap kali dia marah. Suprisingly sedappppp!

      Padam
  5. saya terliur kat gambar bawah sekali tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi simple je resepinya, Intan. Janji bahan2 ada kat rumah.

      Padam
  6. Kak farah masak ke? Rajinnya.. Wawa tk makan cendawan, hubby suka, blh try ni..hehe

    BalasPadam
  7. nani tak makan cendawan. hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sedap la nani cendawan tu..huhuhu

      Padam
    2. nana...ruginya x mkn cendawan...makan cendawan akan jadi awek muda like kak Farrah ko tu

      Padam
    3. Makin berkulat makin sedap Inani... Keh Keh Keh...

      Padam
  8. Ayam masak cendawan tu nampak sedap. Nak pergi jenguk resepi ayam masak cendawan tu sekejap.

    BalasPadam
  9. sup cendawan sedap! lame xmkn.. hehe..

    tu gmbr sume nmpk mnyelerakan..

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. baru tgk dh tahu sedap..itu belum rasa lagi...ekin..ekin

      Padam
    2. Cepat laaa masak! Sembang jeee... Ha Ha Ha...

      Padam
    3. Tu la aishhh nampaknya kena beli cendawan ni kak JM terliur ekin ni masuk blog kak farah ni

      Padam
    4. SS masak ya...

      Kak Farah blog ekin tak ada usha pasal masakan asyik usha anak aiswarya rai lepas tu pelakon kanak2 kuch2 hotai hai

      Padam
    5. Nak tunggu Jay Emm masak tah bile.. Sedekad nunggu..

      Padam
    6. JM pandai masak air..nak?

      Padam
    7. Ekin pndaii Tido hahababa

      Padam
  11. cendawan shitake ni sedap x buat cendawan goreng tepung?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Slipor jepon kalu balut tepong pon sedap agaknya Jay Emm... Ha Ha Ha...

      Padam
    2. Kak JM ace try buat... boleh share resepi kat travel jari manis tu hihihi

      Padam
    3. Resepi Jay Emm senang! Tunjuk pakai jari manis.. He He He..

      Padam
    4. ahahahaha...korunk ni ...sakit perut den!!!

      Padam
    5. Xyah letak gula dah jari dah manis hihihihi

      Padam
  12. Adoiiii... Menyesal bukak entry ni... Nyesal... Nyesal... Sekarang SS dah lapar balik dah... Sape nak bertanggungjawap sekarang? Baik ngaku! Eh.. Kerepek Ngaku... Ha Ha Ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kesian kat Kerepek Ngaku terpaksa mengaku.. hehehe..

      Padam
    2. aduh teringin nk mkn kepek ngaku

      Padam
    3. ZF kena mintak kat kak Farrah laa..

      Padam
  13. CT suka makan cendawan ni.. eerk tak la suka sangat but kalau ada memang ambil..
    epok epok tu menarik.. mari usha2 sikit recipenya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ct ooo Ct.. Apa aje yg Ct tak suka Ct... Semua Ct sukaaa... Ha Ha Ha..

      Padam
    2. hahahaha coverlaaa sikit.. nanti bakal hasben baca malu la..

      Padam
  14. Sedaappp kot shitake ni. Kenyal2. dapppppp

    BalasPadam
  15. sedappp akak.. bila agaknya dpt rasa masakan akak ;)

    BalasPadam
  16. alahaiii nampaknya makanan2 ni da buat kite terliuqq dannn membuatkn kite smkin lapaq.. wuu

    BalasPadam
  17. farra..m3c tue memang nampak sedap..sampai hari nie tak buat lagi..ngee

    BalasPadam
  18. tak berapa minat sangat dengan cendawan nih.. apapun banyak menu yang kita boleh hasilkan dengan cendawan nih..

    BalasPadam
  19. tp kt blog ni x jual cendawan shitake kan ;-)

    BalasPadam
  20. baru lepas p marrybrown tadi... ada dpt broucer promosi..beli mushroom sup rm 2 ja.. tapi kecewa dh habis utk mlm ni...huhu

    BalasPadam
  21. bg ja kt saya apa2 cendawan semua suka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa beza cendawan dgn kulat? He He He...

      Padam
  22. tak suka cendawan.tapi suka mushroom soup.kbai haha

    BalasPadam
  23. klu cendawan ni kurang like sikit.. tapi kalau kulat tahun yg kecik2 tu sedaapp kalau dapat wat sambal lemak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kulat tahun? ish mcm2 jenis kulat..kulat bulan tak de Suida?

      Padam
  24. Ala, Cik Mimie tak makan cendawan ni..not my favourite..hihii

    BalasPadam
  25. stomach growling. hahahahha... sedap nya tengok semua makanan tu. hmmmmmmmm... mampu tengok je la.. nk masak untuk sorang je malas lak..

    cord lagu dahsyat mojo? wooo...ada eh?

    BalasPadam
  26. teringinnya wana nak rasa air tangan kak farrah..semua nampak sedap tu kak..tolong..huwaaaa!!

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...