728 x 90

Khamis, 30 April 2015

..something butyraceous, pleaseeeee!


Kat rumah.

Taip entri sambil mengintai dari tirai kamar.

Kat luar hujan.

Lebat.

Sejuk.

Si YuRi tengah bobok kat hujung kaki. 
Ada dengkuran halus yang agak menjengkelkan telinga tuannya. 
(Ye, kucing saya pandai berdengkur. Mula-mula dengar memang scary+creepy)
 
Malasnya nak buat apa-apa.

Saat ini rasanya,..

...secangkir kopi yang paling ideal, 

...and I need something butyraceous,

...something yang buttery, yang lemak berkrim.

Cheese cake ke, tarts ke, pies ke,.. 

yang boleh pamper taste buds ni :)

C.R.A.V.I.N.G


Ada siapa-siapa nak bake apa-apa untuk saya?


Oh, buat kerja sungguh-sungguh, selamat melunaskan tugas. Esok kita cuti untuk hujung minggu yang panjang. Apa sahaja yang kalian lakukan hari ini, LAKUKAN DENGAN MERAKI!


45 ulasan:

  1. Sama la kat sini pun hujan... si kucing kecik kat rumah masuk.makan tadi terus keluar rumah xmau bagi dia dalam.takut kencig merata...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihi tak larat nak ngemas kalau kucing syisyi merata :)

      Padam
    2. Tu la... syisyi merata ekin gak jenuh nk mengemasnya...

      Padam
    3. Hihihi prevention is better than bau hancing satu rumah ;)

      Padam
    4. Ha ah betul tu kak... adesd bab hancing pening kpala

      Padam
    5. Ohhhh memang terseksa jiwa raga!

      Padam
    6. lebih pada itu seksanya hihij

      Padam
  2. sini pun hujan lebat..bertambahlah kemalsan nak buat kerja..nak keluar beli kopi pun malas..huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. lembap je mood dibuatnya kan :)

      Padam
  3. wah seronoknyaa... macam katil melambai2 je kak...

    BalasPadam
  4. Waaahh..bestnya akak bleh tarik selimut ngan Yuri sekali join bobok..heheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yuri je yg bobok. Akak kena buat keje :)

      Padam
  5. Meh Kak..datang la rumah wana..ada chez kek menanti..wink..wink..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ohhhh my!!! cheese cake lelehhhhhh!

      Padam
    2. haha..betul la tu kak..chez kek leleh..so, yummy!!! ^_^

      Padam
    3. One fine day, ada rezeki akak sampai ke tempat Wana, nak order semua kek serba satu! Hihihi

      Padam
  6. Haha..memang tu Kak Farrah..kucing wana nama push tu pandai berdengkur..kekadang suspen juga ingatkan bunyi apa.kikiki..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saspen kan?! Dahla masa akak first time dengar, akak sorang2 dlm bilik dgn Yuri tengah2 mlm buta! hihihihi

      Padam
  7. Ujan2 sedap selimut... He He He..

    BalasPadam
  8. kat sini ujan baru benti.. meleret2 dari tengahari tadi lagi.. sejuk, rasa macam nak bobok jer.. ni pun tengah survey2 kek..

    BalasPadam
  9. sedapnya kan boleh makan benda sebegitu time sejuk macam nih.. Eyda tengah mengunyah kuih siput nih.. jemput makan kak Farrah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan lebih sikit bagi pihak akak ye :)

      Padam
  10. Selamat bercuti semuanya, mocha&cheese cake ahh, nikmatnya....;-)

    BalasPadam
  11. Kat tempat Cikna xhujan pun, cucu jiran sblh dtg bertandang si abang xpakai baju hanya berseluar pendek je, yg si adik lak cuma PKI pampers je,huhuu....;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihihih panas betul gamaknya. sampai berlengging ha!

      Padam
  12. kucing kat umah kaknoor pun pandai berdengkur hehee ngalahkan tuan umah lagi ni, esuk kaknoor buat macaron meh lah singgah haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah terbayang-bayang macaroon warna-warni Kak Noor dalam packaging kotak empat segi cantik :)

      Padam
  13. amboooi boleh tahan selera Kak Farrah dikala hari hujan hehehe..

    BalasPadam
  14. PEHHH.... cheese cake sdappp uhhhh... tringin nak buat.. tp xrajin n xde oven.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat cheese cake yg tak payah bake nya, Nadyya. Senang & super duper yummy!

      Padam
  15. kalau hujan camni...x namfak dah makanan asyik namfak bantal je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Faling setuju ngan fendapat sis!

      Padam
  16. sekarang musimj hujan..memang sedap kalau dapat makan apa2 yg tengah panas..huhu..maggi pun boleh :)

    BalasPadam
  17. hujan ptg2.. balik kerja je accident. mesti perut lapar plus mengantok. hehe

    BalasPadam
  18. Ape bende kucing tidur berdengkur? Malam-malam boleh jadi angker kucim macam ni.. Huhu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...