NOTA KASIH: Maaf, buat masa ini saya tidak berkesempatan untuk blogwalking dan balas komen-komen yang kalian tinggalkan. Saya dan team terlibat dengan projek #lelakilangitbumi. Saya belum berpeluang untuk buat entri rasmi mengenainya lagi but what is interesting is #lelakilangitbumi ada menyentuh tentang blogger and will evolve with bloggers as well.

Jadi, bagi yang suka baca novel online, setakat ini, Lelaki Langit Bumi (LLB) dah ada 28 bab live and accessible di Portal Ilham. Ingin jadi sebahagian daripada Lelaki Langit Bumi (LLB)? Baca Lelaki Langit Bumi (LLB) dan pilih watak kegemaran anda sama ada #teamdihaafina ataupun #teamariyyan di ruangan komen mana-mana bab. Nyatakan sekali mengapa. Anda mungkin bertuah untuk buat special appearance dalam Lelaki Langit Bumi (LLB) kelak. :)

Selasa, 8 Julai 2014

Tempahan 'Goodbye Card'

Ada tempahan farewell card. Ya Allah, dalam banyak-banyak kad, saya rasa inilah yang paling seksa saya buat! Bukannya apa. Kebetulan semalam saya dehydrated. Tak cukup tidur pulak tu. So, creative department dalam kepala saya ni jadi tandus idea. Semua yang saya buat serba tak jadi. Potong kertas senget! Tampal kertas comot! Masak jugalah nak siapkan sekeping kad. Akhirnya, setelah berhempas pulas dalam erti kata yang sebenar, siap juga. Alhamdulillah!

 
Goodbye Card
Ini personalised card. Ada nama si penerima dan jabatannya. Memandangkan kad belum lagi sampai ke tangan tuannya (masih diedarkan untuk ditandatangan oleh rakan sejawat), saya 'comot-comotkan' bahagian awan dan payung terjun tu. Bimbang pula kalau-kalau tuannya ternampak kad ni. Nanti jadi tak suprise pula :)



8 ulasan:

  1. cantik sangat card,,, boleh awak copy???

    BalasPadam
  2. cam mana buat card macam ne ??? awan ingin buatlahh

    BalasPadam
    Balasan
    1. selalunya saya guna kertas warna, kad dan hiasan yg ada. kemudian, fikirkan design yg sesuai.

      Padam
  3. Sis memang betul2 kreatif lah.
    Card ni cantik sangat bagi saya.
    Memang ikhlas tau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. xdelah kreatif mana klu nak siapkan sekeping kad pun 'merangkak-rangkak' hihihi
      nway, thanks, shikin. terubat 'trauma' jerih siapkan kad farewell ni :)

      Padam
  4. Balasan
    1. Terima kasih :) Hadza min fadhli rabbi,..

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...