728 x 90

Khamis, 19 Februari 2015

Misteri Terungkai

Ini sekuel kepada entri Nguping Cekebon dan Dhila. Misteri terungkai dengan sendiri. Rupa-rupanya mereka sibuk buat plan untuk celebrate hari lahir saya!

The invitation card.
Hehehe memang tak expect ada sambutan super special yang dirancang. Lagi-lagi birthday saya on the 18th, jatuh hari kerja. Selalunya kami sekeluarga celebrate dengan makan-makan biasa di rumah. Tak pun, pilih tempat for lunch or dinner, beri hadiah, chit-chat, then masing-masing balik. Semua ini usaha hempas-pulas jerih-payah adik ipar saya, Dhila dengan suaminya a.k.a my little brother, Uje. Sneak peak dulu ye. Saya masih beriang-ria bersama family :)

F? For Me =)

Hikhikhik 1 hadiah setiap hari untuk seminggu!



71 ulasan:

  1. Happy belated besday! May God bless you!

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaa dasat aa tetamu hebat kak Farrah bulan feb ni.. yang kat tangge 12 pon dah 57 komen! hehehhe =D

      Padam
    2. Diorang sume memang DAHSYAT, Luna :)

      Padam
    3. Yang tangga 3 tu kenal tak Cik Luna? Ha Ha Ha...

      Padam
  2. Bestnya k.Farrah.
    Cekebon pun kreatif sama?
    Hasil tangan sapa ni?
    Happy Birthday tau k.Farrah.
    Bestnya ada family celebrate :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iye, Shikin. Cekebon pun terlibat sama. Walaupun kadang2 nak terbocor rahsia. Yang di atas tu semua hasil kerja Dhila. Akak speechless bayangkan dia usahakan semua ni sorang2. Tak sangka dah tua2 ni ada birthday party hihihih

      Thanks so much, Shikin. Siap wish kat fb lagi :)

      Padam
    2. kak farrah... kek ade lagi tak..?? hihihi =D nak sikit!

      Padam
    3. Ada tinggal satu slice lagi dalam peti sejuk. Meh datang sini meh!

      Padam
    4. Alamak..lambat mintak.
      Mesti Luna dah dapat dulu..

      Padam
  3. wah birthday ke farrah hari ni, happy birthday ya semoga ALLAH panjangkan usia yg berkat, dimurahkan rezeki yang halal dan bahagia hendaknya bersama family tersayang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Terima kasih Kak Noor atas ucapan dan doanya :)

      Padam
  4. wow..hebat!!! siap ada invitation kad lagi tu..happy birthday kak farrah..wana doakan semoga akak diberikan kesihatan yang baik, kekuatan tenaga untuk melakukan aktiviti harian, bertambah murah rezeki dan ceria selalu disamping keluarga tersayang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau diikutkan akak tak niat nak share tentang birthday,..dah tua hikhikhik tapi tengok kesungguhan they all planned semua ni, buat macam-macam preparation, siap ada tema lagi,...rasa terharu.

      Thanks for the wish Wana :)

      Padam
  5. berbaloi juga suprise party buat kak farrah ni..wana suka dengan deko dan semuanya la..nasib baik jauh, kalau dekat, memang muka x malu wana datang sana..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau dekat memang akak dah panggil pun hihihi siap order kat Wana kek blackforest, kek yam & cheese leleh!

      Padam
  6. banyak juga hadiah yang akak dapat..tahniah kak..coklat tu menarik perhatian wana..sungguh!! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Itu yang excited tu. Hadiah2 kat atas daripada Dhila & suaminya. Diorang kasi akak peluang celebrate birthday selama seminggu. So, boleh buka 1 hadiah setiap hari for a week. Kek coklat especially yang kecil tu Wana memang rich & sedap. Kedai yang jual kek tu, hanya jual 2 jenis kek je :)

      Padam
    2. haa.. tang hadiah tu yang best.. meh laa share ngan kiteorang dapat ape... hehe

      Padam
    3. Hik hik hik seganlah nak share kat sini :)

      Padam
    4. Lepas ni mesti Wana nak buat kek camtu.
      Nak mintak ngan Wana lah.

      Padam
  7. fuyoooo.. hadiah!
    happy birthday kak! semoga panjang umo n dimurahkan rezeki. sayang akak! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayang Nadya juga! Thanks for the wish ye.

      Padam
  8. Wahh bestnya kak Farrah.. supper dupper happening gitu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi akak memang jadi kanak-kanak ribena terlebih umur gitu!

      Padam
    2. Sesekali apa salahnya.. jangan lupa minum ribena tau.. hehehe..

      Padam
    3. Ohhh ribena dah tak boleh masuk dah, eyda. Kek & drinks semuanya manis2. Nanti kadar gula dalam badan menari-nari cucuk langit! Bahaya. Tak mo kena kencing manis hehehe senyum manis tak apa :)

      Padam
    4. hehehe.. dah jadi kanak2 ribena kena laa minum ribena kurang manis gitu.. sama laa kurang minat air manis2 sangat.. kalau minum terlalu manis, mesti cari air masak plak..

      Padam
  9. Happy belated birthday kak Farrah.. semoga panjang umur, diberi kesihatan yang baik, dimurahkan lagi rezeki, dimakbulkan apa yang dihajati dan ceria2 selalu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aminnn. Thanks so much for the wish, eyda :)

      Padam
  10. tudiaaa kek sampai 2! seronoknya bila ade org celebrate birthday kita :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheheh kek tu stok utk makan beberapa hari lepas birthday sekali :)

      Padam
  11. nada nyanyi ya...
    selamat hari jadi,
    selamat hari jadi, selamat hari jadi kak Farah,
    selamat hari jadi....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan selamat hari jadi lah..selamat hari lahir...kita mana tahu bila Allah jadikan cuma tahu bila ibu lahirkan...ahaahah...sorry ZF...sengaja cari pasal

      Padam
    2. SS main paino, JM main Gehtar

      Padam
    3. Indahnya dunia! ZF dan SS bergabung perform utk nyanyi Happy Birthday utk kita lah! Oh, JM pun join sekali main gehtar! Epik!

      Padam
    4. luna men biola... hahahhaha =D

      Padam
    5. alahhh sis JM... boleh la tu..xpon kita nyanyikan semua lagu yg berkaitan... selamat hari jadi, selamat hari lahir, hepy besday.. tambah ngan pelbagai bahasa lak...

      Padam
    6. Dah boleh buat orkestra dah ni. Nanti panggil Datuk Ramli MS utk utk lead ye...

      Padam
    7. Ehhh Ehhh.. Sape yang sebut2 Gehtar tu?

      Padam
  12. Ohh....nak sambut birthday rupanya...18 Feb? Happy belated birthday Farrah...sis JM doakan semoga Farrah sentiasa ceria selalu menjadi anak yang Solehah dan terutama sekali cepat bertemu jodoh aminn...kalau dh jumpa 'pasangan' nanti jangan lupa jemput sis JM tau..in sha Allah..akan datang x kira di mana sis JM berada waktu tu..in Sha Allah....kalau tahu birthday 18 Feb...boleh pos hadiah besday :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih atas wish dan doa-doanya, sis! Insya Allah, saya tak akan lupa pada sis lah. Baru je hari tu bersms ngan CT Humairah, plan nak jumpa kat area CT/area sis supaya boleh ngeteh/ngopi sama-sama.

      Tak perlu susah-suah beri hadiah, sis. Macam2 dah sis beri pada saya.

      Padam
    2. Cikgu Farrah MF 18/02... JM & Cik Zarul Farhana 18/11... Wahhh!

      Padam
    3. No no...JM bukan 18/11 salah tu SS :-)

      Padam
  13. Selamat Hari lahir kak fArrah hadiah banyak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh,..tetiba cam hilang ingatan nak formal2 pulak. Thanks so much, EKIN! ;D

      Padam
  14. haa.. hepi belated birhday kak farrah.. may Allah bless u and have a blast year a head! =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much for the wish, luna :)

      Padam
  15. wahhh kak farrah meriahh nampaknyaa tuu. happy be;ated birthday akak ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Makasih, Nani :)
      Heee tak delah meriah mana, sambutan biasa2 aja!

      Padam
  16. 18 sama ngan saya tapi bulan dan tahun tak sama ngan saya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahun ofkos tak sama. Terang-terang akak ni dah tuo!
      Zarul bulan berapa?

      Padam
  17. Comelnye kakkk...!!!

    Maaf sebab terlambat... happy belated birthday Kak Farrah ! emuahhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks so much, Firah! Mmuuaaahhhhh!

      Padam
  18. Wowww .... Bestnyeee.. Anis xpernah sambut bfday mcm ni.. Huhu

    BalasPadam
  19. Farrah Onnie.. saengil chukae =) mani mani hengbokaseyo..
    ehehehe..

    BalasPadam
  20. farra..happy belated birthday..bungkus hadiah tue teringat masa time sekolah rendah,kertas minyak tue la paling fofular..

    BalasPadam
  21. Saya punya birthday pun 18 hb gak, tapi 18 jun. Hehe.,

    BalasPadam
  22. Mesti akak terkjut kan... Syoknya

    BalasPadam
  23. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...