728 x 90

Rabu, 18 Februari 2015

Percaya & Kepercayaan

Happy Wednesday! Selamat bercuti panjanggggg! Saya dah banyak kali came across quote di bawah ni. Sukalah :)
...walaupun lepas kita gosok guna iron ;)
Kredit Imej

Dalam life, susah nak gain kepercayaan orang. Jadi, apabila orang dah percaya pada kita, jangan sesekali betray trust mereka. Once kepercayaan tu dah tergugat, kita tak akan dapat rasa percaya yang sama seperti sebelumnya. Sekalipun kita bersungguh-sungguhlah nak yakinkan orang, tidak ada maknanya kalau sense of trust tu dah tiada.


Psst! Yang mana saya belum balas kunjungan, tunggguuuuuu! Insya-Allah, cuti ni saya jalan-jalan jejak kalian :)

50 ulasan:

  1. skli dh xpercaya ssh nk tarik blk kepercayaan tu..

    sokong2!

    =)

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. walaupun luka dah baik, parut tetap ada :)

      Padam
    2. pakai laa SK-II pon kan... parut tetap parut... :)

      Padam
  3. Hello kak farrah........!!!! hahaha

    BalasPadam
  4. nice quote. kita takleh khianat kat org yg dah percaya pada kita :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kan...itu antara benda penting yang kita kena ambil kira.

      Padam
  5. samalah dengan hati, sekali ia terluka.. walaupun telah sembuh, parutnya tetap ada..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apapun memang setuju sangat dengan kata2 nih..

      Padam
    2. Betul tu, eyda. Hati yang dikelar, walaupun dah sembuh,..kesan kelaran tetap ada :)

      Padam
    3. Yup betul sesangat2nya..

      Padam
  6. Life is like scrambled egg... Dah kunyah2.. Pastu telan... Tengok2 dalam pinggan dah licin... Sama tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha SS punya pasal, boleh terima..boleh terima :)

      Padam
    2. hahahahahaha.... pandai kak Farrah jage hati... luna pun nak bagi satu laa..

      life is like moto scramble yang melenyek lumpur.. sekali lenyek.. lumpur pun bekecai.. burung pun berkicauan pergi.. hahahha.. ape kene mengene burung kan.. merepek je.. ahhaa

      Padam
    3. Oh,...ada scramble egg, ada motor scramble...akak OK jer!

      Padam
    4. Hhaha... Rajin menyakat kak farah ye.; huhu

      Padam
  7. setujuu. bila orang dah percayakan kita jagan rosakkan ^^

    BalasPadam
  8. Yup, sangatlah susah nak beri kepercayaan pada orang dizaman sekarang ini. :')

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang, Kadang2 kita dah percaya pada dia,..tapi tanpa sebab musabab dia boleh tikam kita dari belakang pulak....

      Padam
  9. Betul tu.. Bukan senang nak raih kepercayaan orang.. Bila dah dapat kepercayaan tu, senang-senang pulak kita hancurkannya.. Memang susah la nak percaya balik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak boleh nak salahkan orang lah kalau tak percaya pada kita...

      Padam
  10. saya pon geram ngan seseorang ni... dia dh jnji ngan saya..last minute xjd... huhu..so hati saya dah sentap...apa2 ja dia jnjikan saya dh malas nk caya..just dgr ja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Susah kan nak percaya orang kalau dah terkena...

      Padam
  11. betul tu kak..bila kepercayaan sudah tiada..susah nak buat orang percaya semula pada kita..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang. Kita sendiri pun kalau hilang percaya pada orang, memang akan serik kan...

      Padam
  12. selamat bercuti kak..buat apa cuti CNY ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat bercuti, Wana. Dah siap order2 CNY? Akak ada family gathering & kena kurung diri untuk kerja editing cuti ni :)

      Padam
  13. yup betul tu. bagi saya dalam dunia ni yg boleh kita percaya 10000 percent only our parents. yang lain percaya gak tapi kena sentiasa berhati2 kita taktau niat orang lain terhadap kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hati orang kita tak boleh nak predict kan,..

      Padam
  14. PERCAYA tak? sis JM suka baca blog Farrah...why? sbbb...hurmm...semua ada di sini tuan punya blog amat comfort...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih banyak-banyaklah sis kerana sudi baca blog saya, baca entri-entri lama, tinggal komen dengan meriahnya, Sis tahu kan saya suka bertandang ke blog sis,..kalau boleh nak travel tiap2 hari :)

      Padam
  15. setuju sgt!! jgn sesekali betray trust seseorang...ada orang sekali ok lagi kalau dah berkali.2..Good Bye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu, kak. Kita tak leh expect orang akan bertahan dengan kita kalau kita dah buat dia hilang percaya pada kita.

      Padam
  16. Setuju.dengan kak..selamat bercuti kak

    BalasPadam
  17. betul tu farah....bila hatiku kau sakiti.....selamanya akan di ingati...ecececehhhh.....hahahhahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi amboi amboi! Kita leh buat lagu ni, sis!

      Padam
  18. setuju.. sekali dah hancurkn kpercayaan itu.. ia mungkin xkn diberi kpercyaan lagi. soo berhati2 la :)

    BalasPadam
  19. Saya sejenis manusia yang sangat susah nak percayakan orang walau saya nampak macam percaya sesiapa je:)

    BalasPadam
  20. betul kak.. sekali terkono, memang tak do dah la...

    BalasPadam
  21. huhu memang susah nak percya.. yang ngaku kawan pun huurm belum tentu ikhlas T.T

    BalasPadam
  22. sekali terkena,hancurnya macam kertas tue la farra..

    BalasPadam
  23. Susah nak dapatkan kepercayaan orang, tapi mudah nak hancurkannya ;(

    BalasPadam
  24. Betul tu..sekali kepercayaan dikhianati, lepastu dah susah da nk percaya lagi..

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...