728 x 90

Ahad, 1 Februari 2015

Stok Kunyah-kunyah Ko!

Semalam, kawan saya Z datang, dropped some stuff untuk saya tolong edit. Sambil tu, dia hulur kat saya satu plastik beg putih.

"Apa ni?"

"Stok kunyah-kunyah ko!" 

Saya dengan muka kerang busuk tersengih-sengih buka plastik tu.

Waahhhhhhhh!

Edibee Fruit Chips

Inilah namanya kawan yang bijak! :) Dah tahu nak beri kerja pada saya, siap sediakan stok gatal gigi Ada buah jambu kering, buah mangga kering (yang warna oren dan kuning tu) dan satu lagi buah aprikot kering. Sedap-sedap! Walaupun buah-buahan ni dikering dan dijerukkan jadi chips, rasanya fresh dan nyum nyumm. Takdelah macam sesetengah buah-buahan kering yang dah pahit dan payau. Siap ada aftertaste lagi. Makasih, Z! Sumbangan untuk memastikan kelangsungan stok kunyah-kunyahku amatlah dialu-alukan.

Semangat untuk edit-mengedit - BERKOBAR-KOBAR! 
Happy Sunday! Nikmati hari cuti kalian.

Psst! Sepanjang hari ni, entri-entri yang muncul di tower ini semuanya scheduled post ye.


44 ulasan:

  1. Balasan
    1. Z pakwe citer Azura laaa...

      Padam
    2. hahaha dedua ni nyembang memang sakan..

      Padam
    3. Memang,..SS & ZF ni regu terbaekkkk!

      Padam
    4. tu hanya lakonan.. tak wujud betul2...
      Zarul baru wujud di alam ni...

      Padam
    5. "Z" bukan nama sebenar :-)

      Padam
    6. siapa si Zarul tu.mcm pernah dengar je nama tu...agak glamour jugak lah

      Padam
  2. Sambil kunyah sambil edit... Nasik2 x de? He He He...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu ada nasik,..tak jadi edit2, SS. Lepas makan, terus bobok!

      Padam
    2. kroh kroh terus lepas makan nasi..hahah

      Padam
    3. kalau ada nasik....mmg xmengedit laa pehtu SS weii...hhahahahaa

      Padam
    4. ahaahahah..si SS ni..ada2 je dia tau

      Padam
  3. amboii banyaknya dapat stok kunyah kunyah. nak satu. heheheh :)
    akak. nani dah buat roti canai goreng sedappp :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh dtg sini. Tp kena tolong akak edit sekali. Dah buat? Suka eh...baguslah :)

      Padam
  4. selamat bercuti kak Farrah!saya keje..huhuhu.haha,lawak je term 'stok gatal gigi'..betul gak tu, kadang-kadang bukan lapar, saja nak mengunyah..suka gak apricot kering!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Sal :) betul,...lebih kpd nak mengunyah hihihi

      Padam
  5. sedap stok kunyah2 tu. ehekks ! happy sunday akak ! ^^

    BalasPadam
  6. banyak tu kak Farrah :) nak sikit. hihi..
    Ros bekerja hari ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Meh sini meh. Kerja elok2 ye, Ros. Jgn lupa senyum manis2 hihihi

      Padam
  7. hehehe kawan memahami bukan senang nak jumpa.. one in a million.. dapnyeeeee mangga kering =) semua about mangga sedap.. tapi jus ke eskrim ke kenot go hahaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak suka buah. Bagi jelah buah apa,..kering ke...segar ke,..dalam tin ke,..aiskrim ke...all i can go hihihi

      Padam
    2. Jambu kering pun sedap Ct ;)

      Padam
  8. Hahahaha., nampak macam sedapp. tapi tak pernah makan. XD happy weekend akk. XD

    BalasPadam
  9. wow..bestnya..banyak stok makanan..wana suka makan buah-buahan kering macam ni sebab banyak khasiat..

    BalasPadam
  10. sedapnya stok kunyah-kunyah akak tu. Nak sket! >__<

    BalasPadam
  11. wahhhhhhhhhhhhh... mmg sedap la nak buat kerja kan..

    BalasPadam
  12. jambu kering tuh sedap.. selalu jugak borong kalau jumpa..

    BalasPadam
  13. semua sedap2..menyelerakan..huhu

    BalasPadam
  14. alamak...sy tertarik laa ngn stok tu farah...nak sebungkus leh?? hahahahah

    BalasPadam
  15. sdapnya... akak nak sikit... hihihihi

    BalasPadam
  16. pandai kwn bg upah ya.. hehehe.. nice friend tu :) skrg teringin nk makan apricot kering tp xada yg fresh

    BalasPadam
  17. Bestnya ada stok kunyah-kunyah ni :D

    BalasPadam
  18. wahhh... saya yg tengok pn wahhhh juga..hehe.. time buat kerja memg sedap kunyah2 kn. sy kt opis pn sama. gtal jer mulut nk mengunyah, mana tak debab..hehe

    zinziemeewah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salihah debab ke..sis JM tgk slim melim je

      Padam
  19. sis JM pun suka stok asam begini compare tu stok kekacang or kerepek...sambil tgk tv sedar2 dah habis...

    BalasPadam
  20. wah... best tu. kunyaj-kunyah. hehehe

    BalasPadam
  21. confuse jap.. chips or sejenis buah kering..?? macam prune tu ke or macam keropok..

    BalasPadam
  22. ok siapakah z?
    ehehehe
    syok kalau dpt kudap2 cmtu kak

    BalasPadam
  23. Memang sedap sambil buat kerja sambil mngunyah..hahha :)

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...