728 x 90

Ahad, 5 Julai 2015

Hari Baca Buku

Salam 18 Ramadan.
Hari ni hari saya tenggelam dalam 'dunia macam-macam'.
Tak siapa leh kacau!



Haaaa, nampak tak berderet buku nak dibaca. Hikhikhik Suka! Suka! Suka! Dah lama tak dapat rehat santai dan baca novel sampai habis. Since kerja editing saya dah habis, saya sendiri declared hari ni hari baca buku untuk saya.

Saya dah berjaya khatam novel terbaru penulis kegemaran saya, Jude Deveraux. Buku paling atas, sebelah kiri. Senyum dan sengih-sengih sendiri baca Ever After, satu lagi novel untuk Nantucket Series. Siapa yang familiar dengan penulisan Deveraux ni memang akan tertunggu-tunggu karyanya sebab watak-watak dalam setiap novel saling berkait dengan novel-novel sebelumnya. So, bila baca tu, kita seolah-olah jadi part of the story. Kita kenal watak ini, kenal watak itu. Tenggelam dalam dunia dan plot rekaan penulis is something I treasure. A lottt! 

Ok. Nak pergi masak untuk buka. Jumpa nanti!
Enjoy the rest of your weekend!

51 ulasan:

  1. wah banyaknya, kalau saya makan tahun nak abis baca tu =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hikhik, makan tahun? Tapi kdg2 kalau buku tu best, sekejap je habis. Kita tak sedar :)

      Padam
  2. Dah malas baca buku... Ha Ha Ha.... Tolong bacakan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bedtime story to SS.. hehe

      Padam
    2. SS pilih buku yang mana, saya tolong bacakan as bedtime story :)

      Padam
    3. nak pilih jugak... boleh tak? hihi

      Padam
    4. ala... SS je ke...
      INI TIDAK ADIL...

      hahahahaha...

      Padam
    5. SS...meh sy tlg bacakan tajuk....hehehhe

      Padam
    6. Jangan lupa dodoikan sekali!

      Padam
    7. Bok bok bok bok bok,..sambil tepuk2 SS, pujuk soh tidur

      Padam
    8. @ros - pilih,..jgn tak pilih!

      @nhhas - alolololo huda sekali lah. Akak tolong bacakan bedtime stories gak. Pilih yang mana :)

      @Sis D - bacakan tajuk je ye sebab lepas tu Sis D ZZzzzZZzz ;)

      Padam
  3. wow rajinnya Farrah membaca.. ok laa tuh, kekadang kena jugak buat something kelainan kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekali-sekala masuk 'alam' lain untuk rehatkan minda :)

      Padam
  4. waaaaa....byk nye buku....sy dh lama xbaca buku....asik baca pekeliling dan dokumen kontrak jer...huhuhuhu...bila la dpt bersantai sambil baca buku kan.....bestnyerrrrrrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, sis. Nak baca buku best waktu free dan santai. Kalau time tengah banyak kerja tak feel baca. Moga ada rezeki sis rehat santai ngan buku :)

      Padam
    2. pekeliling? samalaa dengan Ros.. hihihi

      Padam
    3. lama tak baca buku, baca suratkhabar je hari-hari..tu pun sebab kerja..haha

      Padam
    4. DM... tak best kan baca pekeliling ...fening lagi memfening kan.
      kadang2 sesat lagi menyesatkan.

      hahahaha....

      Padam
    5. ros....bosan kan baca benda alah tu kan hehehe

      Padam
    6. nhhas.....mmg xbest...tp nak buat mcm mn...dah keje kan..kena baca jugak....hehehhhee

      Padam
    7. Baca pekeliling dan suratkhabar tak leh kira,...tu dah kira rutin kerja ;)

      Padam
    8. Kalau kena baca pekeliling & suratkhabar tiap2 hari macam Sis D, Ros, nhhas & Sal, confirm akan nangis setiap hari huhuhuhuh!

      Padam
  5. *tepuk tangan..
    Rajinnya membaca.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time free lah nak rebut peluang baca buku ;)

      Padam
  6. xde masa nak baca buku sekarang ni.... novel banyak terbiar dah ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time tak leh tido jadi burung hantu tu,..bacalah buku dik ekin :)

      Padam
    2. hahahaha tak boleh nak baca kak orang sebelah tido lagi pulak tido tutup lampu hihihihi

      Padam
    3. farrah...sy kalau baring jer konfem tido..kalaumembaca...mesti baca tajuk jer....pastu zzzzzzz......hehhehe

      Padam
    4. hihihihi ekin lg membaca lagi Mata ni tak mengantuk

      Padam
    5. @Sis D - baguslah Sis D senang tido....dapat macam saya dgn ekin ni...susah nak lelap. Jadi burung hantu malam2 :)

      @Ekin - beli lampu utk membaca yg klip kat buku. Tak ganggu orang sebelah :)

      Padam
  7. waahhh! banyaknya... tanhniah Farrah sebab dapat baca semua novel-novel tu.. saya pun hantu novel gak, tapi hobi tu dah kelaut sejak ade anak ni.. huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum tentu dapat habis kagi, Intan. Biar beratur dulu. Intan memang tak sempatlah,..uruskan FL,...uruskan phd lagi... :)

      Padam
  8. banyaknya buku... kalau Ros, bila nak habis baca ni. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buku berderet ni kira stok hihihi alah Ros, klu buku tu sedap tau2 kita dah habis baca :)

      Padam
  9. aida ni plak bukan pattern baca buku cerita.
    sebab aida x sabar tunggu ending :)

    BalasPadam
  10. erkk..novel english..huhuhu..khaty kurang membaca sangat,sebab rasa macam lama sangat nak habiskan ..keep it up farra..novel malayu laju la..ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oklah tu, Khaty. Novel melayu pun banyak gak yg best2!

      Padam
  11. comelnya cover buku2 akak.. hehehe
    ni dh jarang ada masa nk membaca

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak suka jamu mata tgk cover buku cantik. Tak pe, Nina. Nanti bila rasa nak release tension, pick one book dan tenggelamkan diri dlm dunia buku tu.

      Padam
  12. buku2 ni bnyk kt umah kita - tapi kita tak pernah habis baca.

    beli kat big bad wolf...

    hihihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Simpan. Buat mini library kat umah.

      Padam
  13. Wah, bacanya..Kalau Cik Mimie bila boleh habis...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum cuba belum tahu, Cik Mimie. Buku tu kalau best, kita sanggup berjaga nak abiskan cerita :)

      Padam
  14. fuhhh kalau ayu bace muke depan jela kak farrah
    kalau novel melayu boleh la
    heehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihihi ni peminat novel melayu tegar ni ;)

      Padam
  15. ishh..mcm mana nak pupuk semangat rajin membaca ni...asyik RAJIN BACA BLOG je huhuhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok dh tu JM...membaca jugak tuhhhh...hehehee

      Padam
    2. Betul betul! Membacalah jugak tu :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...