Saya kagum dengan orang yang pandai buat agar-agar dan kuih talam aneka jenis, macam-macam warna,..macam-macam rasa! Respect sangat! Saya bab agar-agar tahu buat yang basic je. Berlapis-lapis seperti yang di bawah ni memang FAIL! Hmmm, kuih talam lagilah! Talam (dulang) je saya ada. Kuihnya memang tak tahu buat. Talam labu, talam ubi, talam jagung,...semuanya hanya tahu makan! Saya rasa remeh sangat nak sediakan! Bagi saya orang-orang expert+sabar je boleh hasilkan kuih-muih begini.
Agar-agar Cendol |
Ini agar-agar cendol. Kawan Cekebon yang buat. Sedapppppp! Manisnya cukup,..lemaknya cukup. Rupanya tok sah cakaplah. Memang memancing selera! Terharu bila makan huhuhuh (terharu yang tak larat tu!) Sejukkan dalam peti ais, dah betul-betul sejuk baru dihidangkan. Lagi syiokkkkk!
Nota Senyum: Semoga satu hari saya tergerak hati untuk belajar dan cuba buat kuih-kuih begini ;)