728 x 90

Rabu, 22 Oktober 2014

Happy Diwali, Cuti dan Tortina,..

Selamat pagi! Selamat bercuti semua!
Hari ini buka mata jadual saya dah bersusun-susun!

...breakfast & gathering dengan family

...edit 3 bab terakhir manuskrip (Bunyi macam simple tapi bila tinggal 3 chapters nilah penyakit malas saya semakin menebal!)

...siapkan tempahan kad ucapan
Saya kena buat personalised invitation cards untuk 30 orang.

...hadiri beberapa open house kenalan yang sambut Deepavali.


Insya-Allah, kalau saya tidak terlalu kenyang (nampak tak ada niat nak makan banyak tu ahaks!) hari ini saya akan balas komen-komen dan singgah Deepavali ke blog kalian. Akan ku gagahkan jua walaupun sekarang ni mood blogwalking agak merudum. Musim line menyiput!

Loacker Tortina
Ini untuk umpan diri. Bott tengah simpan tortina ni jauh-jauh daripada saya. Saya akan dapat makan as rewards hanya setelah saya berjaya sudahkan kerja editing by the end of the day. Semangat! Semangat! Tolong doakan tortina ni jadi milik taste-buds saya hehehe ;D

Ta Ta Ti Ti Tu Tu!

30 ulasan:

  1. Seronoknya kak farrah dah ada jadual seharian :)
    Tak pernah makan pun tortina tu. moga rajin siapkan manuskrip :)

    BalasPadam
  2. selamat bercuti kak farah..wah, packednya aktiviti ari ni ek..heheh..yes, harus semangat kak, tortina bakal jadi milikmu nanti!!! ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, sudah menjadi milik akak, Wana. Jimat2 nih. Makan 1 je 1 hari heheeh

      Padam
  3. tak pernah tgk pon tortina nie.. ke anis yg ketinggalan keretapi..hahah,.. selamat menyiapkan manuskrip kak farah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak ketinggalan mana pun, Anis. Akak pun baru belajar2 makan hihihi
      Thanks, alhamdulillah,..berjaya siapkan!

      Padam
  4. selamat bercuti kak farrah...tak pernah makan and jumpe pon tortina tu..
    kene cari jugak nie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks, Ayu. Cari, jangan tak cari! Sedappppp!

      Padam
    2. Xjmpe la kak farrah.. mano nak cari tah nia...

      Padam
    3. Itu kena tanya adik-adik akak. Selalu diorang yang belikan utk akak :) Nanti ye...tunggu akak selidik :)

      Padam
  5. wow, tortina? first time dengar ni sebenarnya.. haha... semoga urusan kak Farrah berjalan dengan lancar ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, semuanya urusan dipermudahkan Allah :)

      Padam
  6. tortina? xpna mkn lagi. wuu tp nampak mcm sodap je..
    selamat bercuti kak farrah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang lazat dan yummy! Thanks for the wish, Nadya :)

      Padam
  7. tortina tu apa kak? haha

    selamat bercuti!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu kat itali, tortina tu kek kecil/pastry kecil yang bersalut coklat (tak silap akak). Tapi kalau tortina loacker nih, biskut wafer loacker tu yang disalut coklat. Sedapppp!

      Padam
  8. tortina? eh eh betul2 duduk bawah tempurung kot kite ni, haha tak ponah donga pulakk~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheeh tak delah bawah tempurung mana, dik. Memang tortina ni susah nak jumpa :)

      Padam
  9. kita ingat tortina spesies keju rupanya mcm kek ja..macam cocopie pun ada..

    hidup kalau ada perancangan/jadual teratur ja setiap hari

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa betul2. Tortina ni basically mcm cocopie. Tapi kalau loacker tortina lain sikit - yang disalut coklat biskut bukan kek :)

      Padam
  10. Akk, tortina tu ape?
    Choc muffin ke?
    Outdated sgguh Shikin ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Klu ikut originnya, tortina ni bermaksud small cake/small tart. Tapi tortina loacker ni lebih kepada cookies bersalut coklat :) tak outdated manalah. Akak pun baru berjinak2 dgn tortina nih,..

      Padam
  11. Go on, k.Farrah.
    Jgn malas2, nnti saya mkn tortina akak, hehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah! Sudah selamat jadi milik akak ;)
      By the way thanks, Shikin!

      Padam
  12. hari perayaan bangsa lain adalah paling best. sbeba kitaaa dapat cuti and gegolek kat rumab ^^

    BalasPadam
  13. seronok kalau dpt bercuti lama kan.. banyak kerja juga ya nk siapkan

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. Manuskrip novel...akak jadi part time editor tolong edit novel kawan :)

      Padam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...