728 x 90

Selasa, 21 Oktober 2014

Resepi Mudah: Kentang Bakar Mustard

Satu lagi resepi berasaskan kentang. Mustard Baked Potatoes. Sedappppp tau! Nak cuba? Silakan. Boleh pakai sebarang jenis mustard yang ada di rumah.

Kentang dibasuh bersih-bersih, dibelah kemudian direbus. Jika tidak mahu rebus dahulu pun tak mengapa, tetapi nanti kena bakar lama sedikit.


Pastikan ketulan kentang tidak bertindan. Bakar pada suhu 230 darjah celcius selama 30 minit.


Dah siap! Jemput makan :)


36 ulasan:

  1. haaaaila Kak Farrah.. iols dahla suka makan kentang. hihi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe I know, dear. Nanti jangan lupa cuba tau...

      Padam
    2. Goreng pun sodap! Kentang tu tebus dulu, then saute guna olive oil.

      Padam
  2. wah simplenya kak..mesti sedap nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bolehlah, Wana. Rasa kentang tu lagi enhanced dengan mustard,..

      Padam
  3. Balasan
    1. Meh datang sini, akak belanja sepinggan dua :)

      Padam
    2. Amboi kak farrah nak belanja sepinggan dua. Satgi baru pegang pagar dah habis. Haha

      Padam
    3. Klu abis,kita gi kedai beli stok kentang lagi. Budak makanla puas2!

      Padam
  4. pehhh mgancam la kak..lapaq lapaq lapaq

    BalasPadam
  5. sedapnye...nak buat tapi rumah xde ketuhar huhu

    BalasPadam
  6. CBM boleh goreng (dengan minyak yang sedikit) atas kuali leper :)

    BalasPadam
  7. Alahai kak. Ni makan begitu sajo ke makan dgn nasik? Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jadi side dish buleh,..mkn begitu sahaja pun buleh ;)

      Padam
  8. wahhh nampk menyelerakan
    ayu mmg suke kentang
    xkirala goreng ke rebus ke bakar ke..
    tapi mntah mmg tak lah kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun, Ayu. Asal kentang je ON!

      Padam
    2. Wahhh ade geng kentang...
      Kalau pape.je nk kntang...
      Kalau xde fries dok potong kentang biase tu goreng je... nyumnyumm

      Padam
  9. pergh. sedapnya sedapnya sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah buat, Amy. Then, buleh buat review ;)

      Padam
  10. Ya Allah, sedapnyee. syg betul rumah ni takdak mustard. eishh da lah suke kentang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Next time masukkan mustard dlm shopping list. Then, boleh cuba buat :)
      Senang, sedap,...

      Padam
  11. Suka! Rasa nak buat tengahari ni la. Kentang dah ada. Tapi mustard takda, camne? Boleh ganti dengan apa ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry, Azie. Lambat pula reply komen Azie ni. Klu tak ada mustard, tukarkan dgn mayones pun boleh. Lebihkan sedikit lada hitam. Tambah perahan lemon/ limau nipis klu nak masam.

      Padam
  12. Resipi lagi....?
    Argghhhh..geram nye.
    Tapi 1 pun x cuba lagi!
    Pemalas punya Shikin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana ada malas...dah Shikin tu busy. Bila la sempat nak masaknya...

      Padam
  13. sedap dan ringkas.. ada masa boleh cuba :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah, Nina. Tak remeh langsung nak buat. Yang penting yummyyyy!

      Padam
  14. Hahaha. Rajinnya lahai akak. Nampak macam sedapp sangatt. Huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dik Na, setakat resepi senang ni bukan rajin namanya... heheheh
      Memang sedappp! Dik Na boleh buat jadikan dish kalau nak picnic ke, santai ngan kawan kat park ke,... :)

      Padam
  15. Balasan
    1. Omputih cakap 'easy peasy' hihihi :)

      Padam
  16. Mustard tu mcm ner rupa dia

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...