728 x 90

Selasa, 14 Oktober 2014

Semangkuk Bakso Secangkir Kopi

Ohayo gozaimas! 

Memulakan hari dengan gumbira, siap sedia nak memulakan kerja :) Semalam, dapat rezeki bakso. Alhamdulillah. Since saya dah dinner, terus je simpan dalam peti sejuk. Jadikan sarapan untuk hari ini. Nampak tak bebola daging sebesar penumbuk tuh? Di sebalik bihun pun ada beberapa ketul bebola daging kecil! Insya-Allah akan kenyang sampai petang.

Bakso & Kopi
Jemput makan ye. Harap-harap kopi tu dapat mencelikkan mata saya yang masih beratttt. OK. Jumpa nanti-nanti. Saya ada beberapa bab nak diedit pagi ni. Bismillahirrahmanirrahim. On my mark,...get set,...GO!

Psttt! Kalian sarapan apa pagi ni?

42 ulasan:

  1. selamat pagi~ hehehe, boleh nengok jelah. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jemput jamu mata, dik. Ada rezeki kita makan sama-sama :D

      Padam
  2. ohayo farra san..oishii ne..yum3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Khaty san, soo des. Totemo oishii des...heheheh
      apa angin kita cakap japang hari nih ;)

      Padam
  3. CT makan nasik lemak sambal sotong bhahaha.. ni mata berat balik. nak sidai baju hari mendung.. maklumlah skarang da jadi penganggur balik so buat keje keje rumah ajelah..

    selamat bekerja Kak Farrah ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat sini pun dah nak hujan, CT.
      Oohh, nikmati masa senggangmu, dik. Lepas ni, bila dah kerja betul2 tak cukup langkah ;)
      Akak doakan CT dapat job dalam masa terdekat tau!

      Padam
  4. Balasan
    1. Bolehlah, dik. Buat tukar-tukar selera ;)

      Padam
  5. Bakso.. biasanya saya makan waktu lunch.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sedap dinikmati bila-bila masa :)

      Padam
  6. ya ALLAH! tolongggg~ awat sodap sgt kak.. ngn bebola besaq tuu.. adoii dahnya da lama xmam bakso T-T

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tergoda tak? hehehe akak pun dah lama tak makan bakso,...makan dengan berseleranya!

      Padam
    2. sangattt tergoda.. mesti bebola tuu buat sendrik.. siapp besaq gituu.. pehh memang kenyang sgt n puas la makan kan.. ish ish sabar nadya :p

      Padam
  7. asalam, jenguk sini..wah bakso memang sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semestinya, Etuza. Lagi-lagi yg cukup segala rencah & rasa.

      Padam
  8. Puas gila makan bakso sebijik gitu. Hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama gak akak terdiam Scha sebab kenyanggggg ;)

      Padam
    2. memang kenyang sampai ke petanggg. Hahhaa

      Padam
  9. seketul je bebola daging... waaa tetiba rindu dgn bakso makcik kat kampung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada yg kecik2 gak berselindung balik bihun tu, KM. Heheh balik kampung nanti kena buat special request kat makcik la,..

      Padam
  10. First thing Nad tengok gambar ni kan...kecik besar kecik besar aje mata..
    bukan apa...nak measure betul ke meat ball dia besar gajah camtuuu... ahhaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye, Nad. Akak pun terkejut masa nak hangatkan tuh. Omak aihhh! Besaunya!

      Padam
  11. Bakso..sedapnya :) Cik Mimie sudah letak sambal kicap bebanyak..bru ummphh! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun! Lagi satu akak prefer kalau rasa lada hitamnya lebih...

      Padam
  12. besaqnya bebola bakso tu. ^_^

    BalasPadam
  13. Bestnya makan bakso di permulaan hari.
    Dah setahun rasanya x makan bakso.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun lama dah tak makan, Shikin. Mujurlah ada rezeki orang bagi :)

      Padam
  14. uiyoo.. pekatnya kaler bakso tu.. selama saya makan, xde juga sepekat tu. mesti yang ni lagi sedap kan ^^,

    BalasPadam
  15. besarnya bebola tu...mmg kenyang arghhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, memang kenyanggg, sis!

      Padam
  16. Balasan
    1. Boleh cari Zu Mal,..buat tukar-tukar menu.

      Padam
  17. sambal hitam ka...
    saya suka bakso...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh yg ni sambal kicap biasa je, Zarul.

      Padam
  18. pehhh puas makan bebola daging beso gitu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang puas! Dah makan akan terdiam setengah jam sebab kenyang sangat!

      Padam
  19. Wahhh sedapnya mknan kat ats tu

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...