728 x 90

Isnin, 13 Oktober 2014

Senggang Isnin dengan 'Ek Villain'

Selamat Hari Isnin! 
Selamat Memulakan Minggu Baru! 
Senyum sikit,...lebar sikit,...haaaa,...kan sweet begitu! :)

Hari ni free. So, lepas kemas-kemas bilik, saya layan sebuah filem Bollywood - Ek Villain lakonan Shraddha Kapoor dan Sidharth Malhotra. Hari tu baca review dekat blog Amy Syeera, terus menggagau cari cerita tu. Lagipun, dah lama benar saya tak tonton cerita Hindustan. Filem hindustan sekarang tak macam dulu, susah nak jumpa yang berbaloi ditonton.

Credit

Anyway, Ek Villain memenuhi expectation! Jalan cerita menarik dan sweet. Cara plot cerita disusun pun sangat baik. Mengisahkan tentang seorang pemuda 'orang jahat' (faham-faham sajalah 'orang jahat' cerita Hindustan macam mana..) yang berubah hidupnya dengan kehadiran seorang gadis. Bunyi macam tipikal kan,...not quite. Apa yang berlaku dalam relationship mereka tu yang interesting

Cerita ni romantic thriller, fast move dan akan buat kita tertanya-tanya,...ada banyak flashbacks, masuk cerita si A, kait pula cerita si B, dan di penghujungnya barulah semua puzzles settled and all the dots connected :)

Nak tahu lebih lanjut? Baca review by Amy di sini.

28 ulasan:

  1. Farrah tgk kat TV aor you tube..sis JM kat umah hari ni demam, batuk dan selsema..so cuti..sambil2 tu sempat lagi BW...nk try cari kat youtube lah :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. woh disini Akak JM tulis dia tak sihat.. T.T mane kite nak tahuuuu..

      Padam
    2. Iye,..harap by hari ni Kak JM dah semakin pulih.

      Padam
  2. Dekat youtube, sis. Saya doakan sis cepat sembuh. Rehat banyak-banyak! Minum air masak banyak-banyak! Jangan lupa makan obat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak farrah, sy tgk tajuk terus ingat amy J sbb dia buat review cerita ni haritu. Haha. Dah lama x tgk hndustan :)

      Padam
    2. Akak lepas masa review Amy yang terus 'buru' citer nih :)

      Padam
  3. mcm best ja..nnti nak try cari..ngee

    BalasPadam
  4. nak kena tengok jugak ni. ada jugak baca kat blog Amy tu...

    BalasPadam
  5. saya pun peminat cita hindustan.. sorry menyelit disini wang tunai menanti anda, jemput join segmen

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insya Allah, Sara :) Terima kasih sudi singgah sini.

      Padam
  6. Uikss cam best jee~ nak carii lahh. hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari, dik. Tengok time rehat baca buku :)

      Padam
  7. amboii layan hndustan jugak kak farrah ni ye
    ayu minat cte2 zaman shah rukh khan je...
    sekarang dah tak tengok da..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Layan gak sekali sekala...hehehe
      tapi citer2 zaman SRK dulu memang best!

      Padam
  8. dah dua org suggest cerita ni, memang kena tengok nii. haha. akan ku cariii!

    BalasPadam
  9. alaaa tak tengok hindustan huuurm.. suka mohabaten aje..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh ye ke...citer korea layan? hehehe

      Padam
  10. Tengok Tajuk terinagt dekat Review Amy..heheh...belum sempat lagi nak tengok cerita ni.. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa nanti ada chance jangan lupa tengok :)

      Padam
  11. Balasan
    1. Nanti leh recommend kat dia buat tengok masa cuti.

      Padam
  12. oh, terharunya ada orang tengok movie yang kita review.. sobs... terharu sangat...

    kan!! dah lah dua-dua sweet je.. >.< tapi adik cakap, cara jahat yang memang jahat tu mati agak x interesting..patutnya dia mati kena lagi extreme. hahaha.. agaknya director dah xtahu nk buat dia mati macam mana kot...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tang tu kita sependapat. Akak pun macam alaaa naper tak mati lagi tragissss!
      Nway, thanks for the review. Merasa akak tengok citer hindustan best!

      Padam
  13. sanggup buru cerita ni niyhh, haha kite dah jrg layan industan nii

    BalasPadam

Sudi-sudilah tinggalkan jejak anda di sini :)
Sekiranya hendak meletakkan sebarang pautan/link/URL, sila ikut langkah -langkah di tutorial ini --> Cara Meninggalkan Pautan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...